Rodwin értékelése


Rodwin>!
Brandon Sanderson: Az Elmúlás Pántjai

Sanderson továbbra is jó ügynök, egy hihetetlen fantáziával megáldott író. Ezzel a sorozatával pedig bebizonyította, hogy nem csak a féltéglák mestere. Jól áll neki ez a feszes, pörgős tempó, bár gyaníthatóan ha bő lére eresztené úgy is vevő lennék rá.
A világunk ismert, hiszen Wax és Wayne harmadik kalandját tarthatja kezében az olvasó. Egy kis kalandban lesz részünk Elendelben, de hőseink főbb cselekményei most délen,
Új – Seranban játszódik. A cselekmény továbbra is pörgős, mintha egy Indiana Jones filmből léptek volna ki szereplőink, megspékelve a már jól ismert mágiarendszerrel. Lesz itt minden kérem, vonatüldözés, kincskeresés a titokzatos pántok után. Sziporkázó karakterek, de egy Marasi – Wayne duótól mit is várhatnánk, szinte minden helyzetből kivágják magukat. Steris jelleme is sokat fejlődött az előző kötet óta. Párbeszédek pedig továbbra is ütősek, főleg amelyikben Wayne a főkolompos.
Tényleg egy nagyon jó kis csapat verbuválódott, a misztikus Elmúlás Pántjainak a felkutatására. De hiába ez a tapasztalt brigád, talán az eddigi legnehezebb küldetésük előtt állnak, olyan akadályokkal kell megbirkózniuk, melyre gondolni sem mertek.
Az újságszerű oldalak, még mindig egy külön ízt adnak a könyvnek. Reméljük Sanderson hamarosan megírja a következő részt, utána pedig jöhet a várakozás a magyar kiadásra…
Néha azért voltak unalmasabb részek, ezért a fél csillag levonás, de talán nekem sem ilyen sok megszakítással kellett volna olvasnom.
Sanderson eddig is a kedvenc íróm volt, ez már gyaníthatóan így is lesz mindig.

>!
Delta Vision, Budapest, 2019
544 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633952993 · Fordította: Vitális Szabolcs

Brandon Sanderson: Az Elmúlás Pántjai

Brandon Sanderson: Az Elmúlás Pántjai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Háromszáz évvel a Ködszerzet-trilógia után Scadrial a modern kor küszöbén áll – vasútvonalak egészítik ki a csatornákat, elektromos világítás ad fényt az utcákon és a vagyonosok otthonaiban, az első acélvázas felhőkarcolók pedig egymással versenyezve törnek az ég felé.
Az Elmúlás Pántjai az Uralkodó legendás fémelméi; a történetek szerint az Uralkodó hatalmával ruházzák fel viselőjüket. Létezésükben csupán maroknyian hisznek. Egy napon aztán egy kandra kutató tér vissza Elendelbe, és az általa készített képek mintha a Pántokat ábrázolnák, valamint szövegeket egy olyan nyelven, amelyet senki sem ismer. Waxillium Ladrian feladata, hogy délre utazzon Új-Seran városába és nyomozni kezdjen a titokzatos felfedezéssel kapcsolatban. Az úton azonban olyan információk birtokába jut, amelyek nagybátyja, Edwarn, és a Pakli nevű rejtélyes szervezet valódi céljaira vethetnek fényt…

Hirdetés