ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
David Gemmell: Árnyjáró

Egész jó történet volt, és aminek örültem, hogy kicsit sem volt elnyújtva.
Háború van, és Drenai fő serege be lett szorítva egy erdőbe, az utolsó nagyobb védőbástyának viszont szüksége van a segítségre. Drenai sorsa is függhet tőle. Hogy reményt adjanak Drenai megmentésére szükség volna egy legendás páncélra.
És itt kell Árnyjárót megemlíteni. Egy gyilkos, aki pénzért bárkit megöl. Nem érdekli senki, de mégis megment egy papot a haláltól, és ettől kezdve mindkettőjük jelleme fordulatot vesz.
És sajnos nekem innentől azért elég furcsa Árnyjáró karaktere. Elvállalja, hogy megszerzi a páncélt, és bármilyen akadály, bármilyen jóslat is áll elé, ő önfeláldozó hősként csak megy tovább.
Természetesen a nem ölök meg mindenkit attitűd változása érthető, és kifizetődő is tud lenni, de azért nekem a végére ez az „akkor is, ha belehalok” már sok volt egy ilyen típusú karaktertől.
A pap szála tetszett, az erőd védelmezésekor az ottlévőkről olvasni viszont már kevésbé volt érdekes számomra.
Mindenesetre egészen jó volt, jól tudtam haladni vele.


David Gemmell: Árnyjáró

David Gemmell: Árnyjáró

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Drenai királya halott – egy kíméletlen orgyilkos végzett vele. Ráadásul ellenséges csapatok özönlik el a drenai földeket. Parancsuk egyszerű: meg kell ölniük minden férfit, nőt és gyermeket.

De még van remény.

Szörnyek módjára cselekvő emberek és emberként járó szörnyek vadásznak Árnyjáróra, akinek el kell jutnia a nadírok árnyékba burkolt földjére, hogy megtalálja a legendás Bronzpáncélt, amellyel megfordíthatja az események menetét. De meg lehet-e bízni benne? Hiszen ő az Árnyjáró, a Gyilkos.
Ő az az áruló, aki megölte a királyt.

David Gemmell első regénye, a Legenda 1984-ben jelent meg. Azóta számos bestsellere látott napvilágot, köztük a Drenai saga, a Jon Shannow regények és a Hatalom Kövei sorozat. Számosan akadnak, akik a kortárs brit heroikus fantasy koronázatlan királyának tartják. David Gemmell jelenleg Kelet-Sussexben él.

Hirdetés