Foxykahh értékelése


>!
Foxykahh
Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Az első négy könyv közül magasan ez eddig a legjobb, és bár sokan csalódtak a Tündevérben, számomra az első könyv óta csak növekszik a minőség, de még mindig várom azt a pontot, hogy az adott könyv legvégén vagy földhöz akarjam csapni, hogy „EZ MI?!” vagy egyből nyúlnék a következő után, mint egy rossz függő. Közel, de mégis oly messze járunk, főleg az utóbbi állításhoz. Sajnos 1: nincs nálam a következő rész, 2 nem váltotta ki ezt az érzést a sorozat (még). Lehet ez a „kevés idő jut naponta az olvasásra” dolog nem tesz jót a kapcsolatunknak.
Pedig alapjáraton nagyon bejön ez a darkos dolog, a politikai szálak meg meginkább. Örülök, hogy Kökörcsin kevesebbet szerepelt a könyvben, mert bár kedvelem a karaktert, néha azért túl sok volt már. És ehhez a még sötétebb hangulathoz az is kellett, hogy ő ne tolja fullba. Viszont a „magánnyomozókat” spoiler Arra pedig vicces volt rájönnöm az olvasás közben, hogy Falka az angolul és lengyelül is Falka, nem fordított név. *facepalm* :D Kellett egy kis szünet utána, hogy miért vagyok ekkora lüke.


Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

A háború előszele már mindenütt érezhető: az utakat másfajúak renegát csapatai tartják rettegésben, a városok utcáin rejtélyes halálesetek történnek. A királyok nem bíznak többé a varázslókban, akik azt képzelik, varázshatalmuk feljogosítja őket, hogy beleártsák magukat a politikába. Némelyikük a szabad országok javáért cselekszik, mások önös érdekből, de a varázslók álságos mosolya és felszínes csevegése mögött sorsdöntő játszmák zajlanak.
Ríviai Geralt mindig is büszke volt semlegességére. A vaják korábban úgy gondolta, elegendő, hogy a saját sorsáról döntsön… csakhogy akkor még nem kellett mások miatt aggódnia. Egyedül könnyű semlegesnek maradni, de ha egy kislány élete a tét, már nem annyira. Geralt igyekszik mindent megtenni Ciri védelmében.
A kérdés az, hogy ez elég-e.

Hirdetés