Foxykahh értékelése


Foxykahh>!
Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Az első négy könyv közül magasan ez eddig a legjobb, és bár sokan csalódtak a Tündevérben, számomra az első könyv óta csak növekszik a minőség, de még mindig várom azt a pontot, hogy az adott könyv legvégén vagy földhöz akarjam csapni, hogy „EZ MI?!” vagy egyből nyúlnék a következő után, mint egy rossz függő. Közel, de mégis oly messze járunk, főleg az utóbbi állításhoz. Sajnos 1: nincs nálam a következő rész, 2 nem váltotta ki ezt az érzést a sorozat (még). Lehet ez a „kevés idő jut naponta az olvasásra” dolog nem tesz jót a kapcsolatunknak.
Pedig alapjáraton nagyon bejön ez a darkos dolog, a politikai szálak meg meginkább. Örülök, hogy Kökörcsin kevesebbet szerepelt a könyvben, mert bár kedvelem a karaktert, néha azért túl sok volt már. És ehhez a még sötétebb hangulathoz az is kellett, hogy ő ne tolja fullba. Viszont a „magánnyomozókat” spoiler Arra pedig vicces volt rájönnöm az olvasás közben, hogy Falka az angolul és lengyelül is Falka, nem fordított név. *facepalm* :D Kellett egy kis szünet utána, hogy miért vagyok ekkora lüke.


Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Andrzej Sapkowski: A megvetés ideje

Hogy megvédje a rábízott Cirit, Ríviai Geraltnak messzire kell küldenie a vajákok otthonától, hogy Yennefer, a varázslónő szárnyai alatt tanuljon. A varázslógyűlésben azonban puccs készül, miközben kitör a háború. Geralt egy súlyos sérülés után az életéért küzd… Ciri pedig, akinek kezében a világ sorsa nyugszik, eltűnik.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.