Razor P értékelése


Razor P>!
Ed McDonald: Éjszárny

Nem egy túlbonyolított, de azért fordulatos, könnyen olvasható és szórakoztató grimdark fantasy ez, ráadásul nem is a féltégla fajtából. McDonald nem sokat vacakol, egyből beledob a sűrűjébe, hogy aztán apránként, elejtett információkból bemutassa a világa hátterét. Nagyon értékeltem, hogy ezek az információk a sztoriba vannak beleszőve, nem pedig a cselekményt megakasztó flashbackeket erőltette. Nyitott kérdés maradt a végén, na de ez csak a trilógia első része, valamit hagyni kell a másik kettőre is.
Galharrow minden trágársága és iszákossága ellenére is szimpatikus (anti)hős volt, hamar belopta magát a szívembe sajátos stílusával, akárcsak a köré gyűlő csapat. Az őket körülvevő világ is érdekes volt a sajátos mágiájával és az egyszerre ötletes és bizarr lényeivel.
Nincs mit ragozni, McDonald bemutatkozó regénye elnyerte a tetszésem, és kíváncsian várom, mi fog történni a hátralévő két részben.

>!
Agave Könyvek, Budapest, 2018
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634194552 · Fordította: Benkő Ferenc
2 hozzászólás

Ed McDonald: Éjszárny

Ed McDonald: Éjszárny

A széttört és szenvedő égbolt alatt terül el a Kárhozat végtelen és fertőzött sivataga, a halhatatlan Mély Királyai ellen vívott könyörtelen háború sötét mementója. A féktelen pusztítás lassan száz éve ért véget, amikor a Birodalom bevetette a Nall-gépezetet, az ismert világ leghatalmasabb fegyverét. Legyőzni azonban nem sikerült vele a királyokat, csupán kordában tartani – a mostanra romlott mágiával és vérszomjas démonokkal teli pusztaságban a halhatatlan uralkodók nagyon is éberek. Csak a megfelelő pillanatra várnak.
A fejvadász Ryhalt Galharrow jól ismeri a Kárhozatot. Amikor a hollót ábrázoló tetoválása életre kel, hogy előadja sürgető üzenetét, Galharrow az Éjszárnyakként ismert csatlósaival egy titokzatos nemesasszony keresésére indul az egyik távoli helyőrségbe. Egyikük sincs azonban felkészülve arra, amit ott találnak: a Mély Királyai nem félik többé a Nall-gépezetet, és óriási seregükkel megindulnak a Birodalom felé. Az egyetlen reményt egy rég halott varázsló öröksége jelentheti, ám az Éjszárnyak ideje fogytán van.

Hirdetés