ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket

Nem tudom utálni a könyvet, mert elvagyok a szereplőkkel, a világgal, de így most egyben elolvasva az első két részt szörnyen untam az egészet. Néha úgy éreztem nincs is célja az egésznek, nem tudnám megfogalmazni milyen céllal folynak az események és ez bosszantó.
Ebben a részben az előző rész végén verbuválódott kis csapat a világ vége felé tart megszerezni valamit. Pont. Nem volt izgalmas, ráadásul már Bayaz sem tűnik érdekes karakternek. Másik szálon West küzd északon, meglepő szövetségeseket szerez, és új dolgokat fedez fel magáról. Itt sem ettem a kefét, hogy mi lesz már. A harmadik szál, Gloktáé volt a legérdekesebb, de az se volt egy csöppet sem izgalmas. Lehetetlen feladattal hadakozik, aztán az események egy olyan láncolata következik, ami nem túl biztatóan zárul.
Oké, északon ott van Bethod, másik oldalról az Evők és az uruk, az Unió kezd összeroppanni, és még belül is kellemetlen dolgok történnek.
Nem érzem, hogy érdekel a vége, mert nem nagyon érdekel mi lesz az Unióval. Más esemény célt meg én nem fedeztem fel.
Sajnálom, mert a karakterek sokszínűek, és különböző fokon, kedvelhetőek. De itt akkor se történt semmi számomra igazán érdekfeszítő és izgalmas kétszer 600+ oldalon át.


Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket

Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogyan védjünk meg egy az ellenségtől körülvett, árulóktól hemzsegő várost, ha szövetségeseinkben sem bízhatunk, elődünk pedig nyom nélkül eltűnt? Ennyi éppen elég is hozzá, hogy egy kínvallatónak menekülni támadjon kedve – pedig bot nélkül még járni sem tud –, csakhogy Glokta inkvizítornak válaszokra van szüksége, mielőtt a gurkhuliak a kapukon dörömbölnek.
Az északföldiek átlépték Angland határait, és tűz meg pusztulás terjed a nyomukban a fagyott vidéken. Ladisla koronaherceg dolga az lenne, hogy elkergesse őket, és dicsőséget szerezzen magának. Csak egy probléma akad: a világ legrosszabbul felfegyverzett, legképzetlenebb és legtehetségtelenebbül irányított seregét kell vezetnie.
Bayaz, az Első Mágus, merész kalandorok csapatát vezeti a múlt romjain keresztül. A délvidék leggyűlöltebb nője, Északföld legrettegettebb férfija és az Unió legönzőbb fiúja különös útitársak bár, de ha nem gyűlölik egymást annyira, félelmetes csapat válhat belőlük.
Ősi titkokra derül fény. Véres csatákat nyernek meg és vesztenek el. Halálos ellenfeleknek bocsátanak meg – de csak miután felkötötték őket.

„Sötét, mélyen ironikus, és a nagyszerű karakterek bizonyosan megragadják az olvasó cinikus énjét. A Miután felkötötték őket éppen olyan fergeteges regény, mint az elődje.”
– John Berlyne, SFRevue

Hirdetés