Cintia9910 értékelése


>!
Cintia9910
Vladimir Weaver: 13+1

Tudomásom szerint ez az író első regénye, amin én megmondom őszintén nagyon meglepődtem. Olyan kiforrott, egyedi stílussal ír, hogy az ember azt gondolná, hogy ez már vagy a harmadik, negyedik megjelenő kötete. A világépítés is nagyon rendben volt, érthető, jól elmagyarázott és logikus ! Eleinte talán negatívumként mondtam volna a rengeteg szereplőt, akivel találkozhatunk a könyvben, de a végére úgy gondolom, hogy minden egyes szereplőre szükség volt a könyvben, és egy idő után könnyen meg is szokja az ember a sok nevet, talán csak elsőnek hat sokkolóan a rengeteg ismeretlen név.

Nagyon köszönöm és hálás vagyok az írónak, hogy elolvashattam ezt a történetet, ami megint bebizonyította számomra , hogy egyre jobban szeretem a sci-fi műfaját! A könyvről annyit, hogy engem elvarázsolt, és teljesen beszippantott. A sok hátráltató tényező ellenére is egy pozitív olvasmányélménnyel gazdagodtam. Sok szereplő igazán közel került hozzám, akik miatt most egy kis hiányérzet is van bennem. De bízok az íróban, és remélem nem sokára érkezik a következő kötet !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/11/u…

2 hozzászólás

Vladimir Weaver: 13+1

Vladimir Weaver: 13+1

…azt nem tudni, hogy történetünk vajon a távoli jövőben vagy a régmúltban játszódik-e. Csak egy bizonyos, hogy a Mynodis bolygó az, ahová elröpít a 13+1.
A sok világégés után egy látszólag nyugalmas korszakot kezdenek az emberek, ahol mindenki munkája szükséges, és mindenki viszonylagos biztonságban és elismerésben, jó életet élhet. De vajon mi van a felszín alatt? Ha élhetnél egy olyan életet, ahol nem leszel soha beteg, alig öregszel és akár örökké élhetsz, akkor mi az amit megtennél érte?
Vajon ezért cserébe odaadnád-e az egész életed?
13 osztályba kerülhetsz, ahol az alsóbb osztályokhoz tartozók és a felsőbb osztályok életszínvonala között akkora szakadék tátong, amelyet el sem tudnak képzelni a kisemberek.
Ree Vox a legszegényebbek osztályába született bele. Egyszer az életében viszont minden ember választhat jó és rossz, gazdag és szegény élet között. Ezután az „Osztályok” között már nincs lehetőség az átjárásra.
Ree úgy döntött, hogy egy boldog, de szegény életet fog élni szerelmével, azonban semmi nem úgy történik, ahogy eltervezte.
De talán van, ami még a halálnál is rosszabb! Vajon az örök élet a legtöbb, amit kívánni lehet?
Izgalom, kaland, szerelem, harc és minden más, amit még csak el sem tudsz képzelni. Ülj le, és kapaszkodj, mert kezdődik.

Hirdetés