Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P értékelése


Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Eric Muldoom: Boszorkánylovag

Remek fantasy könyv volt, élvezettel olvastam minden sorát. Gratulálok az írónak, aki álnéven író hazánk fia. Ez már a 2. könyv amit olvastam az alkotótól.
Mindenféle szerzet volt benne, boszorkányok, démonok, tündérek, elfek, és néha más hátborzongató kreatúrák.
Rengeteg izgalmas kaland, néhol horrorisztikus csaták voltak benne, csak kapkodtam a fejem és agyon izgultam magam olvasás közben.
Nem utolsó sorban imádtam a könyv humorát, jókat derültem az ilyen gondolatokon és szövegeken.
A magával ragadó, egzotikus tájak és azok leírása szinte költői volt, élvezettel olvastam minden sorát. Szinte klasszikusnak mondható a történet írásmódja, sok-sok allegóriával fűszerezettek. Le vagyok nyűgözve ettől a könyvtől.
Először az egyszerű, szürkés és mégis csodálatos borító ragadott meg, de ilyen volt az előző könyv is, gondolom ez a kiadót is dícséri.

4 hozzászólás

Eric Muldoom: Boszorkánylovag

Eric Muldoom: Boszorkánylovag

A végzetes Sötét Víz közeleg, és mindent bekebelez.
A világ a végnapjait nyögi. Mindazokra a biztos halál vár, akik nem tudnak bebocsátást nyerni valamelyik Örökkévaló Városba. A gond csak az, hogy ezek sosem maradnak egy helyben, és még építőik, a gőgös elf urak is tanácstalanok, merre keressék őket.

Az emberek – az egykori elf rabszolganépek – sorsa végképp kilátástalan. Ilyen helyzetben fordulhat elő, hogy egy kitaszított boszorkánylovagot indítanak útnak, találjon meg és foglaljon el egy ilyen legendás örökvárost.

Fekete Kullgant épp a vesztőhelyre cipelik, így nincs túl sok választása: elvállalja a küldetést. Kullgan talán csak egy mocskos szájú félbarbár, de amint harcról van szó, felülmúlhatatlan. Fiatal ugyan, de az életet máris képes sötét humorral megélni, és önmagát is mély iróniával szemlélni. Vér és halál – ez a jelmondata. Magához veszi varázspengéjét, és hagyja, hogy az események magukkal sodorják. Útitársai is akadnak: a sziklaelf harcos, a titokzatos Medini lány, és a sötételf varázsló. Vajon megbízhat bennük? Biztosan nem. Egyetlen dolog biztos: a túlélésért minden eszközt be kell vetnie.

Eric Muldoom regénye valódi klasszikus fantasy a kard és boszorkányság irányzatból. A kötet lapjain vakmerő hősökkel, mesebeli lényekkel, változatos helyszínekkel és meghökkentő kalandokkal találkozunk. Gazdag képzelőerő, érdekes világ, sodró lendület és sok akció jellemzi. A dark fantasy egyes stílusjegyei éppúgy felfedezhetők benne.