Shardik értékelése


>!
Shardik
Matt Haig: Az Igazmondó Glimpi

Nagyon szeretem A fiú, akit Karácsonynak hívnak sorozatot, idén harmadik éve lesz, hogy december elején végigolvasom a karácsonyi készülődés alkalmából. Reménykedtem benne, hogy idén is kijön egy Karácsony após könyv, de ebben most egy kicsit csalódnom kellett. Nem regény ez, csak egy spin-off, méghozzá az Igazmondó Glimpi története. Viszont ez versbe van szedve, aranyos rímek és nyelvi megoldások vannak benne. Igazi, szívmelengető, enyhén szemnedvesítő, de nem olyan töményen cuki történet, szóval olyan igazi karácsonyi. Nekem nagyon tetszett, bár úgy gondolom, ez megért volna egy regényt is.
A rajzokat ez előző három történetben is imádtam (különösen a szarvasokét), ebben a kötetben is maradt a szerethető stílus. Az egyetlen negatívum csupán annyi, hogy az illusztrációk néha pont a két lap közé csúsztak, és néhány így elég bénán néz ki.


Matt Haig: Az Igazmondó Glimpi

Matt Haig: Az Igazmondó Glimpi

Majd pirulsz és vidulsz és rossz viccen nevetsz,
és szaladsz és maradsz és szeretsz és feledsz.
Te döntesz, hogy telik veled az élet el,
úgy hajlik, mint hangod, amikor énekel.

Igazmondó Glimpinek, a Karácsony-trilógia egyik legnépszerűbb szereplőjének nehéz az élete, hiszen képtelen hazudni, és emiatt folyton bajba kerül. De ebben a könyvben Glimpi végre igazi otthonra talál!
Ez a vicces és szívmelengető mese az igaz barátságról, az őszinteségről, a kudarcok feldolgozásáról, de leginkább mégis az élet szépségéről szól, amit csakis mi teremthetünk meg a magunk számára.
Szabó T. Anna friss, szemtelen és könnyfakasztó fordításában.

Hirdetés