ViveEe P értékelése


ViveEe P>!
Robin Hobb: A király orgyilkosa

Elfáradtam… El tudom képzelni, hogy nem a megfelelő időben álltam neki a sorozatnak, mert most az első rész se tetszett fele annyira sem, mint első olvasásra. Ez a második pedig abszolút nem nekem való volt. Többször eszembe jutott, hogy félbe hagyom, de aztán sajnáltam volna ezt tenni. Hogy megérte-e mégis befejezni nem tudom, mert nem annyira érzek késztetést a befejezés elolvasására.
Nagy problémám, hogy azon kívül, hogy minden összeomlik, és mindenki, aki jót akar szélmalom harcot vív a rosszfiúk ellen, nem is történt semmi. Nagyon elkeserítő, és lehangoló volt az egész. És sajnos ezen túl nagyon unalmas, amit ez a sok tömör oldal nekem csak fokozott.
Úgy éreztem Fitz se tesz sokat a dologba.
A végére szánt csavar a kém kilétéről se lepett meg sajnos, mert többször is felmerült bennem, hogy ő már megint ott van? Így sajnos ez sem volt ütős. :(
Még mindig szimpatikus ez a világ, még mindig kedvelem a pozitív karaktereket, és most Türelem és Ketrichen is csatlakozott hozzájuk.
De a harmadik rész még hosszabb és nem érzek erőt hozzá, hogy nekiálljak, úgyhogy ezt a kérdést elnapolom.
Viszont, egy dolog nem hagyna nyugodni, ha mégsem olvasnám el: Pompa… Ilyen tenyérbemászó, semmirekellő csicsás r*hadékot régen láttam, és nagyon szeretném kizsigerelni.
Szóval aki már olvasta, legyen szíves spoilerben részletezze, hogyan bukja el a nyavalyás koronáját, és hogyan hal lassú kínhalált. Legalábbis nagyon remélem, hogy ez történik vele.
Sajnálom, hogy nem tudok csatlakozni a figyeltjeim öt csillagos táborához. :(


Robin Hobb: A király orgyilkosa

Robin Hobb: A király orgyilkosa

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Hat Hercegség trónörököse, Igazság herceg politikailag sikeres házasságot és ezzel együtt szövetséget kötött a Hegyvidéki Királysággal, megszilárdítva ezzel a Látnokok országlásának biztonságát. A kívülről erős családot azonban belviszály gyötri. Az uralkodó, Elmés király egészségi állapota bizonytalan, az utódlás kérdése megosztja az udvart. A Vörös Martalócok kalózai ismételt támadásokat intéznek a Hercegségek földjai ellen, azonban a király új hajói megpróbálják útjukat állni a támadóknak. Fitz, az uralkodó fiának törvénytelen gyermeke, – aki birtokában van a Mesterség és az Ösztön különleges képességének is – fölveszi a harcot a szipolyozottak, a Vörös Martalócok által élőhalottá tett szörnyetegek ellen. Társául fogadja Éjszemet, a fiatal farkast, ekivel mentális kapcsolatot teremt, különleges szellemi lehetőséget használva. Kosvárban találkozik gyermekkori szerelmével, Mollyval…

Hirdetés