elegos7 értékelése


elegos7>!
Norbert Winney: Sellők, hollók és csodalámpák

A „Kalandok Óperencián innen és túl” sorozat második kötete Vízfüttyő Loson három újabb kalandját tartalmazza. Az utolsó két történet, a „Sámánszárnyak” és a „Szellemárnyak” már korábban megjelent a Cherubion Kiadónál, de most ezek is átestek egy alapos, elsősorban stilisztikai átdolgozáson. A szerző további összekötő kapcsokat is beépített, amelyekkel az első kötetben megjelent történetekre utal.

A „Habkirályok” című új történetben Loson a Habshár-szigetekre hajózik, hogy a királynő megbízásából egy aranyserleget juttasson egy víz alól nyíló barlangba. A történet során Loson gyönyörű sellőkkel találkozik és több mindent megtud születése körülményeiről is.
Nekem legjobban ez a kisregény, valamint az egzotikus arab környezetben játszódó Szellemárnyak történet tetszett.

Külön kiemelném, hogy Loson kerüli az erőszakot, inkább ügyességével és eszével oldja meg a problémáit. Az írások stílusa olvasmányos, megjelenik bennük a humor és az erotika is, de soha nem trágár módon.

Ebben a kötetben a grafikusként is dolgozó szerző illusztrációi is szerepelnek, amelyek tovább növelik a kötet színvonalát.

Bízom benne, hogy a szerző folytatja Loson további kalandjait, és még számos ilyen igényesen megírt és kivitelezett kötettel lepi meg olvasóit.


Norbert Winney: Sellők, hollók és csodalámpák

Norbert Winney: Sellők, hollók és csodalámpák

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A legjobb, ami mesékkel történhet…

Közhírré tétetik!
A Habshár-szigetek királynője férjet keres!

Vízfüttyő Loson, a vakmerő kalandor, elfogadja a felkérést… hogy olyan kihívás elé állítsa
a jelölteket, amelyet csak a legrátermettebb teljesíthet.
Küldetését ármány, árulás, hatalomra törő varázslók és sosem látott mitikus lények szegélyezik, a távoli szigeteken éppúgy, mint Óperencia közepén, vagy Al-Ibabha városában, a mesés keleten…

Loson kalandban és humorban bővelkedő, felhőtlen kikapcsolódást nyújtó történetei mesés világának különböző szegleteibe kalauzolják az olvasót, Óperencián innen és túl…

Hirdetés