fowler P értékelése


fowler P>!
J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Vallomások és Amíg ki nem hűlnek a csillagok

Dupla nosztalgiahullám. Hihetetlen, hogy a Nagy Marvel Képregénygyűjtemény is lassan két teljes éve van velünk, és a 48. kötetben végre folytatódik az 1. kötetben megkezdett történet. Másrészt ez a sztori ugye megjelent anno a Panini-féle 27 számot megélt Hihetetlen Pókemberben, de ennek is már 13 éve (ATYAÉG!!!), így az újrázás semmiképp sem jelent problémát. Kimaradt ugyan a kötetből a kronológiailag ide, illetve helyesebben az előző és a jelenlegi kötet közé tartozó 9/11-es
szám (ez itt: https://marvel.fandom.com/wiki/Amazing_Spider-Man_Vol_2_36), de ez a kötet összértékéből semmit sem von le.

A Hazatérés végén ott hagytuk abba, hogy May néni eszméletlenül, szó szerint félholtra és véresre verve találja Petert és magával viszi a rongyos-véres pókruháját. És talán ez az egyetlen logikai bukfenc ebben a sztoribanspoiler? Magáról a történetről röviden: May néni a korábbi 40 évhez képest meglepően jól reagál a kialakult helyzetre, Peter végre összeszedi a bátorságát és felveszi a kapcsolatot Mary Jane-nel, feltűnik egy új gazfickó (Árny), tiszteletét teszi Doctor Strange (ennek az epizódnak minden képkockája és szövegbuborékja aranyat ér!), aztán az egyik legrégebbi (Oki doki), utóbbi feltűnésének pedig mindenféle szempontból remek a dinamikája (még akkor is, ha hoz magával egy új, fiatal, gátlástalan és tulajdonképp pancser Okit is).

Straczynskit és Romitát korábban már piedesztálra emeltem, így nem teszem meg újra. A folytatást a Panini-féle Pókember 14. számától lehet magyarul olvasni, ha valakinek még megvan – ha meg nincs, irány az aktuális képregénybörze, mivel ebben a gyűjteményben ez a sztori sajnos nem fog folytatódni.

>!
232 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: John Romita Jr., Scott Hanna

J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Vallomások és Amíg ki nem hűlnek a csillagok

J. Michael Straczynski: A hihetetlen Pókember – Vallomások és Amíg ki nem hűlnek a csillagok

Peter Parker éveken át sikeresen titkolta a Pókemberként töltött kettős életét May nagynénje előtt, ám amikor az végül mégis rájön erre, kiderül, hogy sokkal erősebb személyiség, mint Peter gondolta volna. Emellett azon törekvése, hogy visszalopja magát az elhidegült felesége, Mary Jane szívébe, nem várt akadályba ütközik egy régi ellensége, Dr. Octopus személyében.

A gyűjtemény a The Amazing Spider-Man (2. széria) 37-45. számát tartalmazza.