Utószó_blogger értékelése


Utószó_blogger>!
Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Igazság szerint, amikor kinéztem magamnak ezt a könyvet, nem igazán tudtam, hogy mire számítsak. Azért tettszett meg, mert – bár mindegyik Marvel filmet láttam – gyakran összekeveredik bennem, hogy melyik karakter mit csinált, vagy hogyan működik egy-egy mágikus tárgy vagy erő. Ezekre a kérdésekre akartam választ kapni, de amit kaptam, az egy nagyon átfogó útmutató, mely összegyűjti a Marvel képregények szinte minden, valaha felbukkant szereplőjét, mágikus tárgyat és erőt, technológiai eszközt és helyszínt.
A Minden ami Marvelben az egyik legjobb dolog a sok idővonal. Rögtön a könyv legelején találkozhatunk egy összegző idővonallal, mely sorra veszi a Marvel képregényes korszakait, és a képregény univerzum fontosabb kulcseseményeit. Idővonal nemcsak itt található, hanem a fontosabb karakterek bemutatásánál is, hogy megismerjük a sorsuk alakulását.
A könyv legelképesztőbb része a szereplők leírása volt: bár a Marvel 1939 óta készít képregényeket, még így is elképesztő, hogy milyen iszonyatosan sok szereplő bukkant fel a történetekben. És a Minden ami Marvel nemcsak a főszereplőkkel foglalkozott, hanem nagyon sok mellékszereplőt is sorra vesz, és legalább egy mondatban mindenkit jellemez. Ugyanakkor az első felbukkanásukról sem feledkezik meg, minden név alatt megtalálhatjuk, hogy mikor, melyik képregényben szerepelt először. Különösen ennél a résznél volt izgalmas, hogy a könyv tartalmat régi és újabb rajzokat is, így nyomon követhetjük, hogy hogyan változtak a karakterek az idők során.
Bővebb értékelés a blogomon: https://utoszo.hu/2019/10/18/minden-ami-marvel-nyeremenyjatek/


Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

Adam Bray – Lorraine Cink – Melanie Scott – Stephen Wiacek: Minden ami Marvel

HŐSÖK ÉS GONOSZOK

JÁRMŰVEK

FEGYVEREK ÉS TECHNOLÓGIÁK

KOZMIKUS ERŐK

VARÁZSEREJŰ TÁRGYAK

BOLYGÓK ÉS LÉTSÍKOK

ORSZÁGOK ÉS HELYEK

Teljes körű útmutató a Marvel-képregények mozgalmas világához.

„Csináljunk valami őrültséget… mondjuk mentsük meg a világot!” (Vasember)