Zoe27  értékelése


Zoe27 >!
Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

Miranda- val mint „ szerelmes" nővel nem tudtam azonosulni, sőt kifejezetten idegesített ez a se Veled, se nélküle- kapcsolat. Korosztályom szerint majdnem azonosak vagyunk, de nem tudom elképzelni, hogy valakinek 27-28 éves koráig abszolút ne legyen komoly kapcsolata ( ami számomra csak azt jelenti, hogy ne lepődjön/ jöjjön zavarba azon, ha valaki a barátnőjének nevezi. További kérdéseim is felmerültek, de ezzel nem szaporítanám a szót…. )
Ami azonban lenyűgözött az a nyomozás, a könyvcímek sokasága, ezért már megérte végigolvasni, hiszen hál' Istennek a romantikus részek elenyészőek benne.
A felénél vagy nem egészen a felénél már sejtettem a végkifejletet, de ettől függetlenül is megérte elolvasni, sőt előbb- utóbb saját példányom is lesz belőle! :)


Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

Amy Meyerson: Az elmúlt napok könyvesboltja

„Rendkívül szórakoztató… Egyszerre találós kérdés, rejtély, családi dráma és egy könyvesboltszerető ember álma, sőt még ennél is több.” – Aimee Bender, A citromtorta különös szomorúsága szerzője

Miranda Brooks sosem fogja elfelejteni a tizenkettedik születésnapját. Ekkor veszett össze ugyanis az anyja és az imádott nagybátyja, a különc Billy. A lánynak fogalma sincs arról, mi vezethetett a szóváltáshoz, amely végül mindent megváltoztatott.
Attól kezdve nem látta többé a nagybátyját, így sok-sok év múltán, Billy halálakor meglepődve értesül arról, hogy a férfi ráhagyta a Los Angeles-i könyvesboltját. Mirandának nemcsak a csőd szélén álló üzlet irányításával és a meglehetősen ellenséges boltvezetővel kell megbirkóznia, de a végére kell járnia a nagybátyja utolsó kincsvadászatának is. A férfi ugyanis nyomokat hagyott hátra számára a könyvesbolt polcain sorakozó könyvekben, amelyek révén nemcsak a férfi élettörténete tárul a lány elé, hanem az is, miért szakadt ketté a családja azon a végzetes születésnapon.
Amy Meyerson regénye lírai történet családról, szeretetről és a közösség gyógyító erejéről, valamint arról, hogyan formál minket a személyes történelmünk azzá, akik vagyunk.