Véda P értékelése


Véda P>!
Finy Petra: Marlenka

Gyógyír ez a kis kötet, finom orvosság, ami villámgyorsan a lelki sebekre hat.
Gyógyír, mert segít a traumák kibogozásában, és gyógyír, mert ezt természettel párhuzamot szőtt metaforáival teszi. Ezekben elveszni kiváltképp gyönyörűség.
Fejlődéstörténet és családregény, valamint egyfajta családállítási alap is, hiszen sorsunkra nemcsak azok az események hatnak, amiket tudatosan átéltünk, de azok is, amelyeket felmenőink tapasztaltak meg. Végig a könyv olvasásakor olyan érzésem volt, hogy ha asszociálnom kellene valamire a könyvről -amit egyébként gyakran játszok-, akkor egy színes, kézzel készített patchwork takarót képzelnék el, melynek kockái, egy-egy darabjai lennének ennek a szomorú-nyomasztó, mégis végtelenül szép családtörténetnek.
https://hangulatokk.blogspot.com/2019/10/finy-petra-mar…


Finy Petra: Marlenka

Finy Petra: Marlenka

Marlenka imádja a nárciszt. Nem csak a virágot. Bár már három felnőtt gyereke van, vonzza magához a narcisztikus személyiségeket, és gyenge ahhoz, hogy ellenálljon nekik. De vajon miért viselkednek furcsán Marlenka felnőtt gyermekei? Miért tör az asszonyra rosszullét a Városmajor egyes pontjain? Az 1944 telén a városrészben történt tragikus események Marlenka családjának több nemzedékére kihatnak. A gyógyuláshoz pedig több nemzedéknyi idő szükséges.

Finy Petra legújabb regénye identitástörténet: főhőseinek hosszú utat kell bejárniuk ahhoz, hogy rájöjjenek, kik is ők valójában. Marlenkának és gyermekeinek meg kell dolgozniuk a boldogságért és a szerelemért, ám a harmónia még így is törékeny marad.