Voorhees értékelése


Voorhees>!
David Eddings: A varázsló játszmája

David Eddings a Belgariad sorozat harmadik kötetére megérkezett oda, ahol már a 21. századi, modern műveken nevelkedett olvasó is azt mondja, hogy ez rendkívül színvonalas fantasy. Ezt a kötetet öröm volt olvasni.

Eddings stílusa nagyon érdekes, mivel a legtöbb íróval ellentétben fordítva építkezik. Általában adott egy főhős, aki a sorozat kötetein keresztül folyamatosan fejlődik, és a végén derül ki a nagy cél, aminek érdekében végig kellett mennie a tanulási folyamaton. Eddingsnél ez éppen fordítva van: már a legelején tudjuk, mit kell véghez vinnie a főhősnek, az ehhez szükséges képességeket csak fokozatosan, lassan sajátítja el, sőt, legtöbbször még tanulni sincs nagyon ideje. Pedig az egyre sürgősebbé válik, ahogy közeledik a végkifejlet.

A harmadik részre a szereplők összeszokottá váltak, rutinosan oldják meg a rájuk váró feladatokat, a szerző pedig elkényezteti az olvasót a sok érdekes és izgalmas kalanddal. A kis csapat tovább bővül, végül már nem is lesz olyan kicsi. Az író pedig remekül használja ki a szereplők ellentétes jelleméből fakadó különbözőségeket, hol humort fakasztva, hol könnyeket csalogatva elő.

Úgy érzem, ez a sorozat is révbe ért, csak remélni tudom, hogy a szerző tudja még inkább fokozni a tempót.

3 hozzászólás

David Eddings: A varázsló játszmája

David Eddings: A varázsló játszmája

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A HERCEGNŐ ÉS A VARÁZSLÓK

Ce'Nedra, Tolnedra birodalmi hercegnője zavarban van. Másokhoz hasonlóan ő is tudja, csak ostoba dajkamese az, hogy a Gömb védelmezte meg a Nyugatot a gonosz Torak istentől, és most mégis arra kényszerült, hogy csatlakozzon egy veszélyes küldetéshez, melynek célja a Gömb visszaszerzése. Eddig nem hitt a mágiában, de most nagyon úgy tűnik, hogy Garion nagynénje és nagyapja a két legendás varázsló, Polgara és Belgarath, akik a jelek szerint több ezer évesek. És az ifjú Garion is olyasmit tanul, ami nem lehet más, csak a mágia.

Garion egyszerű, tanyasi parasztgyerek, aki semmiképp nem méltó egy birodalmi hercegnőhöz. De akkor Ce'Nedra miért nem tudja leküzdeni a késztetést, hogy tanítgassa, hogy kisimítsa kócos haját a homlokából, hogy megvigasztalja, ha bánatos?

És most elment, egyenest a gonosz vidék szívébe, egy különös toronyba, hogy szembeszálljon egy rettenetes és hatalmas varázslóval. És Ce'Nedra nem kísérheti el, hogy vigyázzon rá. Talán még meg is hal, és akkor soha többé nem láthatják egymást…

DAVID EDDINGS, az egyik legnépszerűbb amerikai BESTSELLER ÍRÓ könyvei végre Magyarországon is olvashatóak! Az író fanyar humora, remek párbeszédei, és e regény csodás története garantált szórakozást nyújt mindenkinek.

Hirdetés