Allanon értékelése


Allanon>!
John J. Sherwood: Százháború

Számomra az elf-aquir háborúról szóló történetek egy nagyon enyhe sci-fi mellékízzel fűszerezettek. Valószínűleg az égi hajók és a szinte mindent elsöprő hatalomszavak miatt. Egy hamisítatlan M.A.G.U.S. regényt olvastam. Érzékletesen leírva a harcokat és egy kicsit belementünk a karakterek érzelmeibe is, bár nem túl mélyen. Számomra a M.A.G.U.S. regények legtöbbje mindig hagy egy kis hiányérzetet maga után. Olyan érzésem szokott lenni olvasás után, hogy valami felett elsiklottam; valamit nem értek teljesen. Pedig nem csak olvasója vagyok, hanem játékosa is Ynevnek. Ezt a világ kiterjedésének és sokszínűségének tudom be. Mindig lesz olyan dolog Yneven amiről nem tudok, vagy még nem találkoztam vele. Bár az is lehet, hogy túlzottan felületes olvasó vagyok. :) A végén a novellák plusz érdekességek voltak. Kár lett volna kihagyni.


John J. Sherwood: Százháború

John J. Sherwood: Százháború

Háború vagy hagyomány? Győzelem vagy béke? „Tudom, hogy mire vágytok, hiszen ugyanarra, amire én: békét akartok és diadalt. De megkaphatjuk-e egyszerre a kettőt?” – ezek Velias herceg szavai. Yneven egyetlen kultúra létezik, amelyben ezek a kérdések fölvethetők, s az alapjai kerülnek veszélybe, amikor Holdfény Erragal, az Ikerhegyek ura, Velias fogadott fivére választás elé állítja az elfeket. Harcban szerzett fegyvere, az aquiroktól elorzott Százhalál csak elindítója, de nem mozgatója annak a hadjáratnak, amely a másodkori fajháborúk legpusztítóbb csatáihoz vezet – s amellyel Erragal egyszer és mindenkorra megszabja népének útját, ha kell, még a testvérével szemben is.

John J. Sherwood új története első regénye, a Hőseposz völgyvidékén, Ynev hősi múltjában játszódik, egy olyan korszakban, amikor elfek és aquirok égi hajókon és sárkányháton küzdöttek egy egész kontinensért.

Hirdetés