julisch értékelése


julisch>!
Paul Auster: The New York Trilogy

Fura egy könyv ez. Három különálló történet, közös alapmotívum: keresni valakit és közben elveszíteni önmagunkat. Tetszettek a finom oda-vissza utalások a történetek között, a játék a nevekkel, szinekkel, identitásokkal. Gondolkodom, hogy melyik tetszett a három történet közül a legjobban, de valójában egyik sem tetszett igazán. Talán még a középső kötött le leginkább. Az elsőt helyenként untam, az utolsónál meg már alig vártam, hogy vége legyen. Megint ugyanaz zöldben. Bár a szálak a végén szépen körbeérnek.
Paul Auster valóban nagyon jól ír, de sajnos a történetek nem tudtak lekötni. Mint egy színielőadáson, kicsit közönyösen néztem kívülről a széthullott életeket. Talán ez volt a cél? Nem tudom, de sokat nem fogok rajta töprengeni, az biztos.


Paul Auster: The New York Trilogy

Paul Auster: The New York Trilogy

In three brilliant variations on the classic detective story, Paul Auster makes the well-traversed terrain of New York City his own, as it becomes a strange, compelling landscape in which identities merge or fade and questions serve only to further obscure the truth. What emerges in an investigation into the art of storytelling, notions of identity and the very essence of language.