tonks értékelése


>!
tonks
Cath Crowley: Szavak kékben

Szerettem ezt a könyvet olvasni, fellapozni, fejezetet befejezni, fejezetet elkezdeni, idézetet jelölni, párbeszédek felett nevetni, levelek felett sírni. Nagyon izgatott lettem, amikor megtudtam, hogy végre-végre megjelenik magyarul, mert @csucsorka értékelése óta tudtam, hogy ez kell nekem, enélkül élni nem lehet. És még ezeket a magas elvárásokat is laza mozdulattal ugrotta át, annyira klappol benne az alaphármas:
1. A szereplők. Külön tetszik, hogy a főszereplő páros közül a lány a racionális, cinikus, a fiú pedig az álmodozó könyvmoly, aki verseket idéz és könyvesboltban alszik. És körülöttük is csupa-csupa remek karakter mozog. (Még Amy is remek, a maga negatív, fújjdeutállak módján.)
2. A történet. Ami talán pár mondatban összefoglalható lenne, de az írónő remekül megtölti érzelmekkel, felnövéstörténetekkel.
3. A helyszín: a világ legcsodásabb könyvesboltja, benne a világ legkülönlegesebb könyvtárával. Oda akarok költözni arra a régi kanapéra, hogy olvassak és a szomszédból Frank áthozza nekem a reggelit.
+1: Cath Crowley szuper stílusa. Váltó szemszögű elmesélés könyvekbe rejtett levelekkel megspékelve. Nem egy könnyű formula, de az írónő zseniálisan megoldotta, a Szeretettel, Nina óta nem olvastam ilyen sziporkázót párbeszédek terén.

4 hozzászólás

Cath Crowley: Szavak kékben

Cath Crowley: Szavak kékben

Rachel néhány éve beleszeretett Henry Jonesba. A költözésük előtti napon elrejtett egy szerelmeslevelet a kedvenc könyvébe a fiú családjának könyvesboltjában. Aztán várt. De Henry nem jelentkezett.
Most, hogy Rachel visszatért a városba – és a könyvesboltba is –, együtt kell dolgoznia azzal a fiúval, akit a legszívesebben soha többé nem látna. De Rachelnek biztos pontokra van szüksége. A bátyja meghalt néhány hónapja, és Rachelből minden érzés kihalt.
Míg Rachel és Henry egymás oldalán dolgoznak – könyvekkel, szerelmi történetekkel és lapok közé bújtatott levelekkel körülvéve –, reményt találnak egymásban. Hiszen az élet olykor kicsúszik az irányításunk alól, és kibírhatatlannak tűnik, a sorok közé írt szavak, a szerelem és egy második esély mégis elég lehet.
Díjnyertes könyvek-sorozatunkban olyan köteteket jelentetünk meg, melyek rangos ifjúsági irodalmi elismerésben részesültek.
Indie Book Awards for Young Adult fiction 2017
A Winner of the Prime Minister’ Literary Awards for Young Adult Fiction 2017

Hirdetés