meseanyu P értékelése


meseanyu P>!
Hámos György: Mici néni két élete

Ez rettenetesen cuki volt! A filmet nem emlékszem, hogy láttam volna, de hamarosan megnézem, mert jó lesz még időzni ebben a kedves világban. Békebeli humor, aranyos szereplők, izgalmas bonyodalmak, amelyekről azonban tudható, hogy úgyis jóra fordulnak. Az illusztrációk is nagyon helyesek, viccesek.

3 hozzászólás

Hámos György: Mici néni két élete

Hámos György: Mici néni két élete

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Ez a vidám kisregény – amelynek hőse Hangay Mici valamikori operettprimadonna – egy késői szerelem s egy bérleti szerződés mulatságos történetét mondja el, gyorsan váltakozó, mozgamas képekben, azt az érzést keltve bennünk, mintha egy mozi nézőterén ülnénk. Hangay Mici késői szerelme nem ízetlenül nevettet, hanem éppen azáltal, hogy a történet hőse maga is mulat a vele történteken.
Ami pedig a történet másik ágát, a bérleti szerződést illeti… a lapok hirdetései közt szinte naponta megjelenik a következő ajánlat: „Gyermektelen házaspárnak eltartásért lakást adok.” S a bíróságok is majdnem ilyen sűrűn foglalkoznak ezekkel a tartási ügyekkel. Az alapszituáció valóban kissé hátborzongató: két fél él együtt egy lakásban – s az egyik félnek fontos érdeke, hogy a másik ne éljen soká. Ez a kisregény azt igyekszik bebizonyítani, hogy e félelmes alaphelyzetből happy end is származhat. Csak egy kis humanizmus kell hozzá az együttlakók – s az író részéről.

Hirdetés