EssentialHencsi P értékelése


EssentialHencsi P>!
Stephen King: A kívülálló

Na, egy King, aminek nem unalmas az eleje. Hihetetlen.
Sőt, az eleje izgalmasabb, mint a vége. Ami meg a kettő között van, az hol felpörög, hol leül, egészen Holly megjelenéséig, mert onnantól kezdve imádom az egészet.
Aki nem olvasta a Bill Hodges-trilógiát, az ezt hagyja ki, mert King bácsi nem szívbajos, úgy elspoilerezi az előző könyveit, mint a huzat. Most így az értékelés közepe felé bele kell, hogy írjam, ma tökfőzeléket csináltam vacsira fasírttal, ezt csak azért írom bele, mert tesztelem, hogy elolvassa-e valaki ezt az értékelést, amit én itt összeszenvedek, vagy csak nyomja a csillagot, mint az egyszeri postás a csengőt.
Na visszatérve a könyvre, nekem bejött, a vége túl gyors volt, viszont meghozta a kedvem, hogy újraolvassam a trilógiát.
És még több könyvet Holly-nak!

34 hozzászólás

Stephen King: A kívülálló

Stephen King: A kívülálló

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A Mr. Mercedes – Aki kapja, marja – Agykontroll trilógia után Stephen King – vagy ahogy rajongói világszerte emlegetik: a Mester – ismét egy hátborzongató thrillerrel hozza rá olvasóira az álmatlanságot.

Az oklahomai kisváros, Flint City egyik parkjában brutálisan megerőszakolt, meggyilkolt és megcsonkított holttestre bukkannak. Az áldozat Frank Peterson, egy fehér fiúgyermek, életkora 11 év. A felfoghatatlan tett elkövetője pedig szemtanúk állítása és több, cáfolhatatlan bizonyíték szerint Terry Maitland gimnáziumi irodalomtanár és baseballedző, azaz T. edző, egy mindenki által ismert, köztiszteletben álló ember, két kislány édesapja.
Ralph Anderson nyomozó letartóztatja az edzőt, méghozzá a lehető legmegalázóbb módon: a Maitland csapata számára kulcsfontosságú meccs közben, a szurkolósereg szeme láttára. Anderson indulata érthető: az ő kamasz fia is T. edző keze alatt tanulta a sportot.
Az igazságszolgáltatás folyamatában azonban fennakadást okoz, hogy Maitlandnek kikezdhetetlen alibije van: szemtanúk, ujjlenyomatok, sőt DNS-minta igazolják, hogy a gyilkosság idején egy másik, távoli városban tartózkodott. Anderson nyomozónak segítőtársaival együtt választ kell találniuk a kérdésre: hogyan lehet ugyanaz az ember egyszerre két helyen?
A rejtély megoldása Kinghez méltóan egyszerre hihetetlen és kétségbevonhatatlan, bármennyire sokkolja is azokat, akik egy texasi barlang mélyén végül szembekerülnek vele.
A kívülálló amellett, hogy a New York Times bestsellerlistájának élére került, a Goodreads-en 2018-ban kategóriájának legjobb könyve lett, és az HBO minisorozatot készít belőle.

Hirdetés