EssentialHencsi P értékelése


EssentialHencsi P>!
Stephen King: Újjászületés

Mondhatjuk, valóban újjászületett King, visszatért a gyökerekhez, háromszáz oldalon nyugodtan csordogálunk, aztán az utolsó nyolcvan oldalon meg belecsapunk a lecsóba. Egyébként ez a könyv nem jöhetett volna létre, ha nincs H. P. Lovecraft, úgyhogy nagy tapsot kérünk neki is.
A problémám annyi mert mivel nincs nekem problémám, egy kötekedős állat vagyok, hogy szerettem volna egy kicsit több magyarázatot a titkos elektromosságról, mert sokat nem tudtam meg róla. Viszont azt megtanultam, hogy az összes rockszám E-dúrban kezdődik.
Sommázva: az Újjászületés egy könyv a függőségről, a rock and roll-ról és az örök szerelemről.


Stephen King: Újjászületés

Stephen King: Újjászületés

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Jamie Morton hatéves, amikor új lelkész érkezik New England-i kisvárosukba. Charlie Jacobs a feleségét és a kisfiát is hozza magával. Mindenki szereti őket, Jamie pedig valósággal rajong a fiatal tiszteletesért, aki szórakoztató elektromos kísérletekkel teszi érdekesebbé a heti bibliaórákat. És hogy a titkos elektromosság mi mindenre használható, az akkor derül ki, amikor Jamie bátyja elveszti a hangját, Jacobs pedig egy általa kifejlesztett szerkezettel meggyógyítja.
Az idillnek egy autóbaleset vet véget: a lelkész elveszti a családját, és kifordul önmagából. Nemsokára el is bocsátják, és Jamie azt gondolja, soha többé nem fognak találkozni. Téved. És ahányszor csak útjuk keresztezi egymást, Jacobs a régi filmes zsargon szerint „a változás ügynökének” bizonyul.
A sikeres gitáros és a hajdani lelkipásztor nem szabadulhatnak egymástól. Az elektromos kísérletek egyre ijesztőbbek, Jamie pedig kénytelen közreműködni bennük. Jacobs az élet és a halál közti átjárót keresi. De mi lesz, ha megtalálja? És miért kap egyre sötétebb értelmet ez a titokzatos fogalom: újjászületés?
Stephen King sötét, megrázó regényt ad kezünkbe a függőségről, a fanatizmusról és arról, ami a lét túlsó partján várhat ránk.

Hirdetés