EssentialHencsi P értékelése


EssentialHencsi P>!
Szelle Ákos: Sebek a falon

Túl sokat vártam, kevesebbet kaptam.
Először is köszönet az Animusnak, hogy felkarolja az ifjú tehetségeket, hiszen itthon is van számos jó író, akik megérdemlik a nagyobb nyilvánosságot. Szelle Ákos pont ilyen, akiben van potenciál. De sajnos az én szőrös szívem a könyvet értékeli, ami első könyvnek tökéletes, de tele van az első könyvek hibáival is.
Én egyáltalán nem éreztem a skandináv hangulatot. Viszont nyomasztó volt, ez tény, de inkább a nyolcvanas években megjelent Gyilkosság itt meg ott meg amott sorozat nyomasztó hangulatát véltem felfedezni. Az egész könyv korban behatárolhatatlannak tűnt, ha nincsenek olyan utalások, hogy napjainkban játszódik, simán elhittem volna, hogy az 1980-as években járunk. Sőt, az elején olyan volt, mintha egy weird regényt olvasnék, néha azt hittem, valahogy átfordul az egész egy misztikus-filozófikus horrorba, mint Gulyás Péter: A végtelen térségek örök hallgatása könyvénél. Nem így lett, maradtunk a földön, de mégis elszálltunk kicsit. Pontosabban szólva egy-két rész kicsit hihetetlen lett, mert például ahogy azzal a szerencsétlen Rigójancsival bántak, az enyhén szólva túlzás volt. Csórikám kapott rendesen az egész könyvben, de a végén azért már nevetnem kellett spoiler.
Egyébként ezen bukott a könyv, a sok túlzáson. Nem zavar a csúnya beszéd, de túl sok indokolatlan káromkodás, skandikrimihez illő gyilkosságok, itt mégis túl nem ide illő volt, meglepő, de túl erőltetett befejezés.
És pont ezek miatt éreztem kevesebbnek, mint amit vártam, de biztos vagyok benne, hogy hallunk még Szelle Ákosról, és abban ia biztos vagyok, hogy jó könyveket fog még írni.

11 hozzászólás

Szelle Ákos: Sebek a falon

Szelle Ákos: Sebek a falon

Kroszner Barnabás élete látszólag sínen van. Szép családi házban él feleségével, aki gyermeket vár. A férfi egykori zűrös, drogokkal és nélkülözéssel teli életét is maga mögött hagyta. Egy nap azonban hívást kap a rendőrségtől. Édesanyját, akivel évek óta nem találkozott, brutálisan megkínozták és megölték. Kroszner a szülőfalujába, Verkénybe megy, hogy elrendezze az ügyeket. Nem is sejti, hogy ez egy pokoli utazás kezdete.
A faluban mindenki furcsának tűnik. Rigó őrmester képtelen ellátni a feladatát. Fazekas atya folyamatosan vérbosszút kiált a misén. És Kroszner maga is különösen viselkedik: szinte hidegen hagyja saját édesanyja halála.
Verkény mintha meg lenne átkozva. Egyre kegyetlenebb gyilkosságok követik egymást. Vajon a mészárlások között van összefüggés? Mi lehet az a láthatatlan szál, ami összeköti az áldozatokat? És mit üzen a múlt?
Szelle Ákos pszichothrillere a skandináv krimik hátborzongató hangulatát idézi.

Hirdetés