Nevox értékelése


Nevox>!
Michael J. Sullivan: A rózsa és tövise

Bár semmi extra nincs ebben a könyvben, csak egy nagyon jól megírt, izgalmas fantasy regény, ami egy klasszikus környezetben játszódik. Kezd összeszokni két főhősünk, és roppant jó olvasni a párbeszédeiket. Eltérő világlátásuk miatt vannak ugyan összezördülések, de amolyen igazi buddy történet ez, ahol a két karakter kölcsönösen kiegészíti egymást, hatnak a másik jellemére.
A történet egy király trónfosztása körül zajlik és gyakorlatilag egy éjszaka és másnap rweggel játszódik, de jót tett ez a feszes tempó, ügyesen megírt, nincs benne üresjárat. Jó volt olvasni másszereplők, mint Alrik, a Pcikeringek és Arista gyermekkoráról és Gwenről, akit talán ez előző kötettel együtt a legjobban sikerült bemutatni, mélyíteni karaktereét, igencsak érdekes háttértörténete van, ami csodálatosan ér össze az eredeti regényekkel. Tetszenek a harcjelenetek és a város, Medford leírása, szinte látom magam előtt az őszbe hajló erdőb mellett elterülő tavat és az utcákat.
Jellemző, hogy Sullivan jobb íróvá vált, mint az első kötete idején, de ez természetes. Továbnbra is tartom, hogy Feist műveihez, világához hasonlatos a Riyria- Krónikák világa, klasszikus középkori fantasy világ, amelyben remek történeteket mesél egy kiváló író érdekes karakterekről.


Michael J. Sullivan: A rózsa és tövise

Michael J. Sullivan: A rózsa és tövise

EGY KEGYETLENÜL HELYBENHAGYOTT JÓBARÁT.
KÉT, VÁLASZOKAT KERESŐ TOLVAJ.
MEGSZÜLETIK A RIYRIA.

Royce Melborn több mint egy éven át próbálta elfelejteni Gwen DeLancy-t, aki őt és társát, Hadrian Blackwatert, a biztos haláltól mentette meg. Mivel a tolvajnak nem sikerült kivernie a fejéből a nőt, Hadriannel visszatér Medfordba, de ezúttal megdöbbentő fogadtatásban van részük – Gwen látni sem akarja őket. Feltett szándékuk kideríteni, hogy mi a rejtélyes visszautasítás oka. Eközben az udvarban titkos összeesküvés van készülőben a királyi család ellen, amelynek csak két vétlenül belekeveredett kisember állhat az útjába. Az események megállíthatatlanul száguldanak a drámai végkifejlett felé, amely valamennyiüktől nagy árat követel.

A Ryiria – A kezdetek a nagy sikerű fantasysorozat, a Riyria-krónikák előzménytörténetét meséli el.

Hirdetés