eme P értékelése


eme P>!
Böszörményi Gyula: Nász és téboly

Az előző kötet cliffhangere után úgy csap le az ember lánya a folytatásra, mint ülü a csürkére (aki netán nem értené, járjon utána*). Az izgalom azonban, ahelyett, hogy csitulna, inkább fokozódik, a bonyodalom tovább bonyolódik, még akkor is, ha félúton, talán kicsit hamarabb is sejti, sőt tudja az ember, ki áll a cselkmény alakulásának hátterében. Nem nagy baj ez, hiszen van még rejtély és meglepetés, no meg érdekes információ bőven. https://www.goodreads.com/review/show/2994456826


Böszörményi Gyula: Nász és téboly

Böszörményi Gyula: Nász és téboly

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.

1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?

Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.

A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

Hirdetés