Voorhees értékelése


Voorhees>!
David Eddings: A mágia királynője

A Belgariad sorozat második kötetének első 4/5 részében voltaképpen semmi más nem történik, mint a főszereplők folytatják az előző könyvben megkezdett utazást. Gyakorlatilag a teljes világot megismerhetjük, és Eddings alaposan belemegy a különböző társadalmi és poltikai rendszerek leírásába. A regénynek azonban ez nem válik kárára, sőt, az elkövetkező katasztrófának mintegy táptalajul szolgáló eseményeket ismerhetjük meg.

A szerző behoz néhány új szereplőt a történetbe, melyek kifejezetten színesítik azt, és ezúttal jóval több izgalmas jelenetben is része lesz az olvasónak. A regény nagy részét felölelő utazás így izgalmassá és érdekessé válik. Különösen Garion jellemfejlődése szembetűnő, az ifjú kibontakozó képességein keresztül pedig kicsit megismerhetjük a mágia működését, részleteiben azonban még várat magára.

Lelldorin feltűnése kifejezetten jót tett Garion amúgy elég savanyú személyiségének és a cselekménynek is, sajnáltam hogy a jókedélyű ifjú ilyen hamar kiszállt. De Mandorallen dagályossága is felforgatta a kis társaság békéjét, és az író a különböző személyiségekből és jellemekből remek komikus helyzeteket hozott létre. Nem állítom, hogy halálra röhögtem magam, de Pol és Farkas szóváltásai, továbbá Selyem és Barak csörtéi bizony megmosolyogtattak. Ami Polt illeti, az ő képességeiből is lényegesen többet mutat a szerző ebben kötetben, viszont nem tudom egyértelműen azt mondani, hogy a regény címe rá utalna. Viszont a címlapon szereplő Salmissrára, Nyissa királynőjére sem, már ami a mágia használatát illeti. Szóval a kiadó nem oldotta meg jól a borító kérdést.

Szinte végig úgy éreztem, hogy ez a regény ma már nem állná meg a helyét a kortárs fantasy szerzők műveivel összevetve, hiszen a lassú folyású mesét nem mindenki szereti. És ezek után Eddings a befejezéssel akkorát ütött, hogy szabályosan tátva maradt a szám. Nagyon tetszett és egyedire sikeredett. A szerző magához képest nagyot lépett előre. Remélem a történet az utolsó oldalak stílusában folyik majd tovább.


David Eddings: A mágia királynője

David Eddings: A mágia királynője

A PRÓFÉCIA NYOMÁBAN

A legendák elmondják, hogyan kívánta meg Torak, a gonosz istenség Aldur Gömbjének hatalmát, és hogyan szenvedett megalázó vereséget a végső csatában. Ám a próféciák arról is beszélnek, hogy eljön az idő, amikor Torak felébred, és ismét megpróbálja átvenni a világ feletti uralmat. A sötét isten egyik papja ellopta a Gömböt, és ez az idő most elérkezni látszik.

Belgarath, a varázslómester és lánya, Polgara a Gömb nyomába erednek; vissza kell szerezniük az ereklyét, mielőtt bekövetkezik a katasztrófa. Velük tart Garion is, aki mindössze néhány hónapja még csak egy egyszerű tanyasi fiú volt, ám fokozatosan az események középpontjába kerül. Sosem hitt a mágiában, és nem is akart a részese lenni semmiféle mágikus kalandnak. És mégis, minden egyes megtett mérföld után egyre csak növekszik benne az erő, amely rákényszeríti, hogy az általa elutasított hatalomhoz nyúljon.

DAVID EDDINGS, az egyik legnépszerűbb amerikai BESTSELLER ÍRÓ könyvei végre Magyarországon is olvashatóak! Az író fanyar humora, remek párbeszédei, és e regény csodás története garantált szórakozást nyújt mindenkinek.

Hirdetés