nerdy7  értékelése


nerdy7 >!
Ania Ahlborn: Vértestvérek

Ania Ahlborn állítása szerint a Láncra verve című filmből nyerte az ihletet, amit el is hiszek, de azért lássuk be, eléggé hajaz a Texasi láncfűrészes mészárlásra is a sztori. Gondoljunk az elborult családra és a kannibalizmusra. Na és ott van még Misty Day (aki imádja Stevie Nicks zenéjét) karaktere, akit egy az egyben az American Horror Storyból vett kölcsön. Durva témákat feszeget az írónő, és sokszor görcsbe rándult a gyomrom. Sajnálom, hogy úgy végződött, ahogy. spoiler


Ania Ahlborn: Vértestvérek

Ania Ahlborn: Vértestvérek

Az Appalache-hegység mélyén található egy ház, messze a civilizációtól. A Morrow család lakja, akik magányos, maguknak való emberek. Csak néha mennek be a legközelebbi városba, egyébként senkit nem zavarnak. S épp ezért senki nem megy hozzájuk kérdéseket feltenni, amikor eltűnik egy-egy fiatal lány. Pedig elég lenne csak felásni a környéküket, és Nyugat-Virginia állam legkegyetlenebb gyilkosai lepleződnének le.

A tizenkilenc éves Michael is kötelességtudóan részt vesz családja erőszakos tevékenységében, de sosem lelte örömét benne. A fákon át visszhangzó sikolyoktól sokszor kirázza a hideg. Normális életre vágyik, és bízik benne, hogy egyszer meg is kapja… Mikor a szomszédos kisváros lemezboltjában találkozik Alice-szel, azonnal megigézi valami, és meglátja a kiutat. Egy pillanatra elfelejt minden szörnyűséget, ami az életét kísérte. Azonban a családja rögtön emlékezteti, hogy hol a helye.

Ania Ahlborn regénye pokoli utazás az amerikai vidék kietlen zugaiba, ahol velejéig romlott emberek tesznek kimondhatatlan dolgokat. A Vértestvérek nem csak az utóbbi évek egyik legsokkolóbb horrora, de egyben tanúbizonysága annak is, hogy a műfaj nem csak a férfi szerzőké.

Hirdetés