Csergimanó P értékelése


>!
Csergimanó P
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek Egy boldogságkereső fiatal nő útja Itálián, Indián és Indonézián keresztül

Ez a könyv mélyen megérintett, szerintem pont úgy, mint másokat , akiknek számtalan megoldásra váró problémája vagy bármilyen állandósulni látszó keserűség van az életében. Ezek az emberek : érzékenyek. Nem naivak, nem tehetetlenek, csupán az érzelmi intelligenciájuk nagy és hiába tudják , mit kellene tenni, a megfelelő útra való lépés nehezebben megy nekik, mint azoknak , akiknek az észérvek a mozgatórugóik.
Így van ezzel Elizabeth is, aki hatalmas jellemfejlődésen megy keresztül . Három országba látogat el, olyan dolgokat próbál ki amiket még soha és kezd visszatérni belé az élet is. Indonézia azaz Bali a 0. szint ahol egy 100+ éves bölcs Gyógyitóval találkozik, ki megjósolja, hogy visszatér oda utazása végén. Itália , hol a testi örömöknek hódol, ahol a gasztronómiai élvezetek , a felhőtlen szabadság és a szex a fő mozgatórugó- ez az első lépés, hogy kitörjön depressziójából.
Indiában az önkéntes munka egy Ashramban és a meditáció- no meg egy lelki társ- adja a következő löketet, hogy megismerje önmagát és céljait, hogy jobb ember lehessen… majd újra visszatér Balira , hol szintén a meditáció/ a tudatos légzéssel elért módosult tudatállapot/ plusz a Gyógyító ezer tanácsa az , ami/ aki által a lelki békéjére rálel. A szerelem is megmutatja magát ehelyt, de hogy elfogadja vagy sem , azt már nem kötöm a jövendőbeli olvasók orrára.
Akinek nehéz az ELENGEDÉS és az ELFOGADÁSRA törekszik, annak szüksége lenne egy időt eltölteni egy Ashramban, hogy utána a boldog jövőbe vetett magokat csak az öröm könnyei öntözhessék, hiszen a múltbéliek, mik keserűségből fakadtak, már rég elapadtak….


Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek

Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek

Elizabeth Gilbert önéletrajzi regénye spirituális utazásra hívja olvasóit, vele együtt tanulhatjuk meg, mit jelent megismerni, megszeretni, és ha kell, elengedni az embereket.
Elizabeth harmincas, sikeres nő – volt. Gazdag férj, álomház, fényes karrier. Egyik pillanatról a másikra az élete mégis romokban hevert, látszólag ok nélkül. Egy szörnyű válás és az azt követő depresszió után, megmérgezett kapcsolatokkal a háta mögött nekivágott a nagyvilágnak, hogy végre rájöjjön, ki is ő, és mit akar az élettől. Zarándoklata Itáliába, Indiába és Indonéziába vezet, ahol olasz dzsigolók, indiai guruk, indonéz gyógyítók között bizonyítja, hogy mind a boldog pillanatokat keressük, akármelyik szegletében élünk is e világnak. Őszinte, humoros és mély érzelmű könyve mindannyiunknak szól, akik ébredtünk már úgy, hogy „ettől a naptól kezdve változtatok az életemen”. Egy nő, aki nem akart többé megfelelni. Egy nő, aki elengedte a jelenét, és megtalálta a boldogságát. Egy nő, akiben magunkra ismerhetünk.

Hirdetés