Rodwin értékelése


Rodwin>!
Brian McClellan: A birodalom bűnei

McClellan üde színfoltja a hazai könyvkiadásnak, ezt már bizonyította az előző trilógiájával. Hasonlóan ott is, bele kellett melegedni a részletekbe,de a trilógia végére az egyik kedvenc sorozatommá vált. Így nagy örömmel fogadtam, hogy a kiadó továbbra is egyengeti az író útját, még így is, hogy nem az egyik legsikeresebb sorozatuk eladási szempontból.
A Birodalom bűnei hasonló érzéseket keltett bennem, mint egykoron a Vérrel írt ígéretek. Remek kezdés mindkét részről, de érződik rajta, hogy ez nagyon csak a bevezető kötetünk. Mondhatni kevés nagyobb fordulat, a könyv nagy része megágyaz a folytatásoknak.
Tíz évvel járunk az adrói háború után, a birodalom eddigi ismeretlen pontján, igaz Fatrasztát már említés szintjén ismertük. Újabb titokzatos népeket ismerhetünk meg, és a háttérben egy újabb konfliktus van kialakulóban.
Néhány régi ismerős is visszakacsint a múltból, és hasonlóan az eddigiekhez több fő nézőpontkarakter szemén keresztül ismerhetjük meg az eseményeket. Számomra egyértelműen Ben Styke volt a könyv fénypontja, igazán megkedveltem a mogorva óriást. Vlora és Michel szálát sokszor untam,de ők is lényegesen hozzátettek az eseményekhez.
A mágia továbbra is hatásos, bár most kevesebb teret kapott. Szerencsére lőpormágusok voltak, vannak, és lesznek is.
Daníz fenyegetés erősebb mint valaha, a Palo népről is van még mit megtudnunk.
Manapság mindenki trilógiákat ír talán anyagi okokból, talán mert valóban ennyi mondanivalója van. Személy szerint jobban örülnék egy feszesebb, mondjuk ezer oldalas könyvnek, melyben a trilógia történése szerepel.
Hamarosan itt a folytatás, és bízzunk a legjobbakban!
Sok figyeltem ötösre értékelt, nálam egy erős négyes volt a könyv, a jobbik fajtából.

>!
Fumax, Budapest, 2018
600 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634700401 · Fordította: Rusznyák Csaba

Brian McClellan: A birodalom bűnei

Brian McClellan: A birodalom bűnei

„Hiába az elsöprő túlerő – a lőpor és a vér legyőzhetetlen!”

Fatraszta nem túl nyugodt hely: bűnözők, szerencsevadászok, vakmerő telepesek és az ősidők relikviái után kutató mágusok végső állomása a vadon kapujában. Csak a kancellárasszony vasakarata és a titkos rendőrség acélos ökle tartja egyben az országot – egyelőre. Az elnyomott nép és a nagyhatalmú birodalmak szorítása egyre erősödik.

A fővárost, Szárazpartot fenyegető felkelés ellen ármánnyal és fegyverrel egyszerre lehet csak küzdeni. A feladat súlya három megbízott vállát nyomja: a simlis ügynök, Michel Bravis, egy jogtalanul elítélt, verhetetlen háborús veterán, Őrült Ben Styke és a lőpormágus zsoldostábornok Vlora Flint képezi az utolsó védvonalat a káosszal szemben.

Amikor egy ásatás során ősi, felfoghatatlan hatalmú monolitra bukkannak, a szárazparti vezetésnek rá kell döbbennie, hogy a lázongás volt a legkisebb problémája…

Egy szenzációs új trilógia nyitánya a népszerű Lőpormágus-világban!

Hirdetés