Heléna_Szilágyi I értékelése


Heléna_Szilágyi I>!
Bán Mór: Az ezeréves háború

Posztapokaliptikus. Ősmagyar. Dark fantasy.
Amikor rátaláltam, rögtön meg kellett vennem az első kötetet. Az eleje nagyon tetszett, a delebáti puszták, a különös teremtmények, az ősök elsüllyedt világa rögtön beszippantott. A közepén kicsit lassabban haladtam, kalandok és harcjelenetek váltották egymást, és már nagyon eltávolodtunk a puszták népétől, várakban és városokban folytatódott az út, ami annyira nem tudott lekötni. A regény sok helyen túlirt és kacifántos, de tény, hogy a kort, amit megidéz, stílusában és nyelvjárásában is hozza. Továbbá rá kellett jönnöm, hogy a mindentudó narráció továbbra sem nekem való, ennek ellenére a folytatásra kíváncsi vagyok. Felice és Ayzaz karaktere közel került hozzám, a sorsuk továbbra is érdekel.


Bán Mór: Az ezeréves háború

Bán Mór: Az ezeréves háború

A Hunyadi-ciklus szerzőjének nagy sikerű fantasysorozata megújulva, átdolgozott változatban kerül az olvasók elé.

Varázslatos világ bontakozik ki a Kárpáthia-regények lapjain: a magyar mondakincs motívumaiból bőségesen merítkező történet egyszerre lélegzetelállító kalandregény, nagyszabású hősi eposz és sötét ecsetvonásokkal megfestett jövőfantázia. A regényciklus első könyve egy nem létező, mégis ismerős világba kalauzolja az olvasót, ahol minden folyó, minden város, minden nép ismerősen köszön vissza ránk.

Ezer évvel a csaknem mindent elpusztító végítélet után a Kárpátok közt középkori szintre süllyedt királyságok, fejedelemségek küzdenek egymással a területért és hatalomért. Mindőjük felett áll azonban a Hor-papok titokzatos rendje, amely erőd-katedrálisából uralja a világot. Az elnyomottak időtlen idők óta várják az eljövendő királyt, hogy egyesítse a feldarabolt országot, Kárpáthia népeit, és megszabadítsa őket a Hor-papok gyűlölt uralmától.

Hirdetés