Nevox értékelése


Nevox>!
Ed McDonald: Kárhozat

Átkozottul szórakoztató volt és nagyon jól felépített befejezés, ami méltóan zárja le a Galharrow és a Perem sorsát. Ez a rész egyenesen következik a első kettőből és talán sokkal inkább Galharrow karakterée fókuszál, mégis visszaadja a világ reménytelen hangulatát, ahogy a Mélység királyai közelednek és ahogy lassan darabokra hullik minden, még a libák is meg akarják ennei az embereket. Az atmoszféra a hanhulat továbbr5a is elsőosztályú, talán az első könyvhöz mérhető, de a cselekmény is rendkívül pörgős , mégis tartalmas, érezni, hogy McDonaldnak volt mondanivalója a világról, de inkább a karaktetrekről és leginkább az emberségről.
Tetszett, hogy végig lebegteti azt a kérdést, higy tulajdonképpen mennyivel jobbak a Névtelenek a Mélység királyainál, és mi különbözteti meg őket egymástól, amelyre az utolsó jelenetben kapunk talán választ véglegesen. Parádésak a csataleírűsok, kellően véresek, látványosak és nem nélkülözhetjük az epikus csatákat sem, seregek összecsapását. Mondjuk nekem a santár támadása és persze az Elsővel való küzdelem maradt a legemlékezetesebb, de mindegyik remek jelenet. Kiemelem még azt, hogy Galharrow igazán szimpatikus karakterré fejlődött a három könyv alatt az egyszerű iszákos noir főhősből, akiért lehet szorítani, de sajna a többi szereplő most kissé háttérbe szorult.
Fordulatokkal teli a történet és végre bepillantást nyerhetünk múltba is, illetve abba, mi is történt pontosan a Szunnyadó feltámasztásakor. Nagyon egyben van ez a sorozat, szívesen olvasnék még innen történeteket. Ami talán kissé elmaradt az előző részektől az emlékezetes beszólások, Galharrow szarkazmusa de mondjuk itt nem is indokolta annyira a figura. A másik számomra nagy hiátus a világ még alaposabb megismerése,mivel továbbra is rejtély előttem jónéhány dolog, illetve mindvégig az az érzésem, hogy a világ egy kis szeletét látjuk csak. Ettől függetlenül bátran ajánlom minden fantasy rajongónak, szerintem az epikusabb vonulat híves sem fognak benne csalódni-én nem tettem- jóllehet hamisítatlan grimdark fantasy.


Ed McDonald: Kárhozat

Ed McDonald: Kárhozat

A holló jele-sorozat befejező kötetében mindennél nagyobb veszély leselkedik az ismert világra, az istenek a végső összecsapásra készülnek.

A köztársaságot védő Névtelenek hatalma megtört: a Peremet, a köztársaság és a halhatatlan Mély Királyai közötti utolsó védvonalat végzetes katasztrófa sújtotta. Könyörtelen vörös esőzések árasztják el a vidéket, a homályban új szörnyetegek híznak a félelmen. Az Éjszárny parancsnokait egyesével vadásszák le, és még a halhatatlanoknak is meg kell tanulniuk a halál jelentését. A Mély Királyainak egyre nő az ereje, és készen állnak az utolsó nagy ütközetre.
Ryhalt Galharrow, az Éjszárnyak vezetője azonban távol van mindettől. A Kárhozat sosem látott mélységeibe merészkedett. A végtelen és fertőzött sivatag lénye a testébe költözött, megváltoztatta, és most a múltjának szellemei mindenhová elkísérik. Még a sötétség szívébe vezető, mindent eldöntő küldetésre is, aminek a tétje a világ fennmaradása.

Hirdetés