WindStorm értékelése


WindStorm>!
Lisa Wingate: Elrabolt életek

De ki dönti el, hogy mire szánunk időt és mire nem? Mi magunk, azt hiszem.

Nagyon szeretem az igaz történeten alapuló regényeket, így természetesen ez a könyv sem maradhatott le a listámról.

Maga a történet két különböző idősíkban mozog, és két különböző családról szól, akiknek a végén valamilyen szinten közük van egymáshoz.
Viszont a bizonyos „happy end”-ig sok minden történik. S igen borzalmas dolgok.
Egyszerűen leírhatatlan érzés, ami bennem kavargott, miközben ezt a szomorú, család szétszakítós könyvet olvastam. A sztori nehéz, olvasás közben kell némi idő, amíg az ember befogadja, majd túl teszi magát rajta. Gyönyörű fogalmazás, kiváló karakterábrázolás, valósághű, szívbe markoló, s mégis van benne némi remény.
Remény az újra, a jóra, az elpusztíthatatlan szeretetre, s a sok szép, közös emlékre, az időre amely még megadatott nekik.

Összességében nagyon tetszett, és kövezzetek meg, de nekem kicsit olyan élmény volt, mint amikor a Tóparti ház-at olvastam. Szóval, ha tetszett Morton regénye, akkor ebbe is nyugodtan vágj bele, mert nem fogsz csalódni! :)

>!
Libri, Budapest, 2018
460 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634332657 · Fordította: Getto Katalin
3 hozzászólás

Lisa Wingate: Elrabolt életek

Lisa Wingate: Elrabolt életek

Memphis, 1939
A tizenkét éves Rill Foss és négy kisebb testvére szegénységben, de nagy szeretetben él szüleivel a Mississippi egyik lakóhajóján. A szülők távollétében Rill vigyáz a kistestvéreire, ám egyszer csak idegenek jelennek meg, hogy a gyerekeket a tennessee-i árvaházba vigyék. Bár hitegetik őket, hogy rövidesen hazatérhetnek, a kislány hamar rájön, hogy ez hazugság. Más sorsot szánnak nekik…

Dél-Karolina, napjainkban
Avery Stafford gazdag és kiváltságos családban született, s mindent megkapott az élettől. Szövetségi ügyészként dolgozik, a karrierje szépen ível felfelé, ám súlyosan beteg édesapja miatt egy időre haza kell térnie a szülői házba. Egy véletlen találkozás azonban kényes kérdéseket vet fel benne, és Averynek nem marad más választása, mint hogy elinduljon a múltba vezető hosszú, fájdalmas úton, és feltárja családjának eltitkolt történetét.

Lisa Wingate valós eseményeken alapuló, megindító regénye nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times és a USA Today sikerlistájára. A The Huffington Post a 2017-es év egyik legjobb regényének kiáltotta ki, a Goodreads olvasói pedig a 2017-es év legjobb történelmi regényének választották

Hirdetés