István_Békési értékelése


István_Békési>!
Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”

Ez egy piszok jó könyv, pörgős és izgalmas sztori, letehetetlen olvasmány. Mindenképpen érdemes elolvasni, lehetőleg még a The Irishman film megjelenése előtt.
    
Azon persze még mindig elmosolyodok picit, valahányszor kezembe kerül a könyv és a hátsó borítón olvasom, a film várhatóan 2012-ben fog mozikba kerülni Robert De Niroval és Al Pacinoval. Sebaj, 2019 van, de legalább Joe Pesci is benne lesz.
Ezen kívül, had piszkálódjak még egy keveset a külcsínre. A cím borzasztó és szerintem még hibás is. Értem én, hogy ezt nehéz jól és frappánsan lefordítani, de ha már szó szerint kell, akkor az I heard you paint houses mégis inkább Hallom, házakat festesz lenne. Persze talán jobb lett volna élni a fordítói szabadsággal, mint ahogyan a film is teszi a címadásnál. Ezen kívül a borítókép is pocsék, a fekete-fehér négy kalapos sziluett engem egy zs-kategóriás krimi plakátjára emlékeztet.
    
De ez ne riasszon el senkit, a béna borító és cím semmit sem vesz el a maradék 350 oldal értékéből. Ezzel a sztorival minden adott, hogy Scorsese mester újabb remekművel rukkolhasson elő a filmvásznon.

>!
GABO, Budapest, 2011
354 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636895129 · Fordította: Bihari György
1 hozzászólás

Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”

Könyvtár
Charles Brandt: „Hallom, szobafestő vagy!”

Frank Sheeran, a maffia bérgyilkosa több mint 25 embert ölt meg a szervezet utasítására, köztük jó barátját, a fuvarozók szakszervezetének vezetőjét, Jimmy Hoffát is.