GingerKid IP értékelése


GingerKid IP>!
Borsa Brown: Az Arab

Oké… én tényleg megpróbáltam… És most lehet, nagyon nem leszek népszerű…

Már régen gondolkodtam azon, hogy talán ok nélkül vagyok előítéletes a hasonló könyvekkel, és legalább egyet a kezembe kéne vegyek, mielőtt, ítéletet hozok. Nos megtettem.
Sajnos képtelen voltam végigolvasni, és ezt én sajnálom a legjobban. :( Tényleg, mert én akartam neki esélyt adni, de most komolyan kérdezem: Mitől ilyen népszerűek az ilyen könyvek? igen ez egy kiakadós értékelés, mert nagyon dühös vagyok
Akadtak gondjaim, és bár próbáltam, pozitívumokat, nemigen találtam.
1. Klisé, klisé hátán, és abból sem a szimpatikusak. Már megint az elnyomó, nőket megalázó, gazdag, öntelt férfi, akit személy szerint nagy ívben elkerülnék. Persze a végkifejlet adott. (ezt már csak értékelésekből olvastam el, nem lepődtem meg…)
Értem, hogy sokak számára vonzó, hogy egy ilyen tuskót megszelídítünk, de valljuk be, a többségünk nagy ívben elkerülné ezt az embert…
2. A sztori hihetetlenül lealacsonyító, mind a nők, mind a férfiak szempontjából. Komolyan ilyen férfi hősökre van szükség, meg olyan női (főképp mellékszereplőkre) akik csak ARRA jók?
Arról nem is beszélve, hogy ha ez alapján ítélném mg az arab férfiakat, meg általában a világukat, hát komolyan én indítanék hadjáratot arrafelé… Persze elismerem, hogy ez is egy ága a kultúrának/vallásuknak, de miért a legrosszabb énjüket kell felvonultatni, rögtön a legelején? Annyira nem értem, de talán velem van a baj.
3. Ha már arabok… a különféle leírások az iszlámról és általában a szokásokról stb, úgy estek ki a szövegből, hogy az már fájt. A lehető leglehetetlenebb helyeken ékelődtek a cselekménybe. (Épp beszéd téma a khm „szerelmeskedés”, és akkor hirtelen: beszéljünk arról, hogyan imádkozik egy muszlim. Hát jó!)
Az kifejezetten pozitív, hogy a könyv ilyen információkat is tartalmaz, és emiatt még érdekelt is volna, de olyan rosszul volt tálalva sajnos, hogy inkább keresek mást, ahol utána olvashatok na meg amit olvastam, azokat már amúgy is tudtam… Abba most nem mennék bele, hogy az efféle információkat tetszetősebb sokkal kevésbé direkt módon, és pláne a megfelelő helyen beépíteni a szövegbe, nem megszakítani, ahogy egy másodrendű musicalben a dalok teszik…
4. Amivel még kiemelkedően problémám volt az a stílus. Sokszor egyáltalán nem éreztem, hogy irodalmi alkotást olvasok… :( Értem én, hogy nem az új Kőszívűt olvastam, és ennek egészen más a funkciója, és igen jóval több klasszikust olvasok, viszont vevő vagyok az igényes, szórakoztató irodalomra is. Azt viszont nem bírom megérteni, mitől lesz jobb a történet, ha oldalanként káromkodnak, és persze a fő téma, nyilván, a szerelem… ja nem mert csak Az…
Persze ez csak az én ízlésem, de mielőtt azt gondolná bárki, nem vagyok elég nyitott, meg prűd vagyok, oohhh nagyon nem. A naturalista, realista regények, kifejezetten közel állnak hozzám, csak ezt is lehet igényesen tálalni.
Felesleges lenne ennél mélyebb elemzésbe bocsátkoznom. Tényleg sajnálom, én akartam legalább egy kicsit szeretni, de nem tudtam. Talán bennem van a hiba. :/ De ez most nagyon nem.


Borsa Brown: Az Arab

Borsa Brown: Az Arab

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen színez csattanós párbeszédekkel.
Az erotikus részekre tekintettel 18 év feletti olvasóknak ajánlott!

Hirdetés