pannik P értékelése


pannik P>!
Agatha Christie: És eljő a halál…

Nekem ez nagyon tetszett.
Annyira más, annyira eltérő mint a klasszikus angliai történetei, hogy felüdülés volt olvasni.
Végig fenntartotta a figyelmet, a karakterek izgalmasak, a sztori szövevényes.
Egyiptomban járunk 4000 évvel ezelőtt, nagyon szeretem az egyiptomi kultúrát, valószínűleg emiatt is tetszett nagyon.
Szóval a bűneset, az előzmények, a jellemábrázolások ugyanolyan zseniálisak ahogy azt az írónőtől megszokhattuk, csak meg van spékelve a történet egy kis túlvilági fűszerrel meg babonával vagy hiedelemmel.
Szóval jó nagyon, ajánlom.


Agatha Christie: És eljő a halál…

Agatha Christie: És eljő a halál…

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

4000 évvel ezelőtt Egyiptomban…

Imhotep, a ká-pap, kiterjedt család feje. Régóta özvegy, és most memphiszi útján szert tett egy fiatal és gyönyörű ágyasra. Úgy gondolja, a családnak vele kellene örvendeznie – de Nofret rövid idő alatt meggyűlölteti magát, és összeugrasztja a családtagokat. A két felnőtt fiú házassága megrendül. A szegény rokon, aki Imhotep jóakaratának hála él velük, feltűnően szaglászni kezd mindenki után, és Nofret besúgójává válik. A Memphiszből érkezett írnok rokon látszólag a család oldalán áll, de ki tudja, valójában mi vezérli? Amikor Nofret lezuhan a sziklaösvényrõl, titokban mindenki fellélegzik. De aztán felmerül a kellemetlen kérdés: valóban baleset történt? Ha igen, miért változott meg egyes családtagok viselkedése? Reniszenb, a fiatal özvegy, Imhotep leánya, aki most tért vissza férje halála után, az intézővel, Horival együtt nyomozni kezd. És hirtelen elfelejthetjük, hogy milyen régen játszódik a krimi. Az óegyiptomi szereplők éppen úgy viselkednek, mint a mai emberek – hiszen belsőleg nem változott sokat az emberiség azóta sem.

Mire fény derül a titkokra, heten halnak meg. De Agatha Christie nem hagyja cserben hűséges olvasóit: az utolsó lapokon mindent megtudunk!

Hirdetés