Katara_Phoenix P értékelése


>!
Katara_Phoenix P
Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve

Figyelembe véve,hogy nálunk 2015-ben jelent meg a történet, és azóta sincs kiadva a folytatása, van egy olyan érzésem, hogy ennek a sorozatnak is búcsút mondhat a magyar olvasóközönség. :( Ami hatalmas kár, mert ez egy tökéletes disztópia, tökéletes bevezetője. Amellett a fordítás is egy remek munka, ezt mindenképpen hozzá kell tennem.
A borítót amennyire ocsmánynak találom, legalább annyira passzol a történethez. ._."
Na,de a történetről…bennem valami eltörött, tudjátok? Roland spoiler feltette azt a hatalmas pontot az i-re, és ha ezt pl Risa, vagy akár Connor szemszögéből láttuk volna….hát, én még most is sírnék. Szakadatlanul,és vigasztalhatatlanul sírnék. De így, hogy gyakorlatilag sikerült spoiler legalább annyira ütős, és – természetesen – folytatásért kiáltós lett a befejezése. Karakterfejlődésből sem volt hiány, Connor és Lev mindketten nagyon nagy átalakuláson mentek keresztül.

És Te? Halott lennél inkább, vagy bontott? Tökéletlen lennél életed végéig, vagy hagynád, hogy legalább az egyik részed tökéletessé váljon? Mit választanál?

Hatalmas kedvenc lett!

13 hozzászólás

Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve

Neal Shusterman: Unwind – Bontásra ítélve

Mi lesz, ha a szüleid téged is szétbontatnak?
Szép új világ?
Egy olyan társadalomban, ahol a nem kívánatos kamaszok testrészeit újrahasznosítják, három szökevény száll szembe a rendszerrel, amely „szétbontaná” őket.
Connortól meg akarnak szabadulni a szülei, mert túl sok a baj vele. Risa árva, és azért jelölték ki bontásra, hogy spóroljanak a költségeken. Lev szétbontását szigorúan vallásos szülei már születése pillanatában eldöntötték. A véletlen sodorja őket egymás mellé, és a kétségbeesés tartja össze őket, ahogy árkon-bokron át menekülnek, miközben tudják, hogy az életük a tét. Ha sikerül megérniük a tizennyolcadik születésnapjukat, már nem bánthatják őket – de amikor egy egész világ vadászik rájuk, a tizennyolc nagyon-nagyon távolinak tűnik.
Te vajon túlélnéd?

Hirdetés