Naiva P értékelése


Naiva P>!
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Nagyszerű sorozatindító rész volt. A könyv eleje nehézkesen csúszott és az első rész alapján még nem egészen tiszta minden, de úgy érzem, érdemes lesz végigolvasnom ezt a sorozatot. Hallottam már a szerző(párosról), de az írói név alapján először azt hittem, hogy egy magyar szerző írói álneve az Ilona Andrews. Alaposan meg is lepődtem volna, ha így lett volna.
A történet tetszett. Akkor is, ha a könyv elejét nehézkesnek éreztem, a főhősnőt se mondanám az első kötet alapján szimpatikusnak, de Curran majdnem Barrons közeli. Csak azért említem, mert ő az én örök #2 BBF-em. Onnan kezdett igazán érdekessé válni a történet, hogy ő megjelent a történetben.
Rengeteg lehetőséget látok ebben a sorozatban. Remélem, a további részek igazolni fogják ezt a feltételezésemet. Alakváltós fantasy, némi krimi szállal.
De miért csak két rész van kint eddig magyarul? Nekem urban fantasy-t és sci-fit a legnehezebb olvasni angolul. Egyelőre 4 csillag, de bízom benne, hogy a további részek sokkal, de sokkal jobbak lesznek.

11 hozzászólás

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia

Kate Daniels az Atlanta városában előforduló paranormális problémák felgöngyölítésével megbízott zsoldosként tengeti napjait. A szókimondó lány ereiben is mágia csordogál, de ő jobban bízik a kardja erejében. Ő maga is bármikor célponttá válhat, de nem futamodik meg a kihívás elől. Amikor azonban Kate gyámját meggyilkolják, válaszút elé kerül: vagy megvárja biztonságban, amíg elcsitulnak a kedélyek, vagy a természetfeletti gyilkos nyomába ered.

Kate az utóbbit választja, így akarata ellenére belekeveredik Atlanta két legerősebb természetfeletti körének hatalmi harcába. Az egyik oldal a vámpírokat irányító Halottidézők. A másik a Falka, az alakváltók félkatonai klánja. És mindkét fél azt akarja, hogy Kate találja meg a gyilkost.

A New York Times sikerszerzője, Ilona Andrews Kate Daniels világának megismerésére hívja az olvasót a sorozat első kötetében.