krlany I+SMP értékelése


>!
krlany I+SMP
Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Először is újrahasznosított papírra nyomták, így nem keveredett önmagával ellentmondásba. Egy kicsit szájbarágós, egy kicsit didaktikus, de valahogy én is így magyaráztam nem régen az ötévesnek. (Engem egy kicsit a régi Közlekedj okosan rajzfilm stílusára emlékeztetett.)
Jópofa, hogy QR kódokkal környezettudatosságról szóló gyerekdalokat lehet hallgatni belőle (nekem a Kukablues meg a Rózsi néni sok a szatyor jött be, de gyanítom a gyerkőcöknél inkább az Alma együttes a befutó), meg két szelektív szemeteses rajzfilmet megnézni. Tetszenek benne a szókártyák és a párosító, összekötős, játékos feladatok is. Felnőtteknek meg weboldalak vannak felsorolva, ahol utána tudnak nézni a hulladékmentes háztartás mikéntjének, vegyszermentes dolgoknak, mosható pelenkáknak, javítóműhelyeknek.
Szóval szerintem nagyon jó az elgondolás, jó, hogy van ilyen könyv… és lesz még négy kötet.


Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

Miller-Ferjentsik Viola: Nulla hulladék

SzóKiMondó Ökomesék mesesorozatunk korunk környezeti problémáit veszi sorra: hulladék, fogyasztás, közlekedés, energia, zöld felületek. Minden kötetben játékosan ismerkedünk a témával és mindig a megoldásokra koncentrálunk. Így a gyerekek emészthető módon szembesülnek a problémával és azonnal megtanulják a megoldásokat is.

Hirdetés