Dávidmoly értékelése


>!
Dávidmoly
Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék

Egyszer vissza fognak térni, jegyezte meg szárazon az egyik patkány.
*
Az ilyen pokolravalókat mi katolikusok nem temetjük.
*
A pokol pont azért rémisztő, mert bárki bejuthat. Nincs férőhelyhiány.

Az igyekvés dicséretes, az eredmény kétes.
A Buta kis kövér kutya spoiler crossovere érdekes ötlet, meg a szöveg stílusa se rossz, de valami spoiler azért nem ártott volna bele. (3,5/5)
Az Elefántember legendája egy dagályosan előadott és mérsékelten izgalmas spoiler történet, érdektelen szereplőkkel és darabos stílussal, amire ráfért volna még némi csiszolás meg egy-két jobban kidolgozott ötlet. (2/5)
A bürokrata ötlete spoiler nem rossz, a kivitelezés viszont rettenetes: a szöveg stílusa egyszerűen fájdalmas, ráadásul röpke nyolc oldallal is erősen túlírt spoiler. (1,5/5)
A pofon egy tipikus ezmiez spoiler, nem is tudok róla többet mondani. (0,5/5)
A vérvörös szilveszter rohadt fárasztó volt teljesen elment mellettem, miközben kérdés sorjázott kérdés hátán*. Hogy a szereplők állatfejűsége mit tett hozzá a történethez, azt nem tudom (ha ez egy vicc akart lenni, akkor nem jött át). (1/5)
Itt már komolyan kezdtem kétségbeesni spoiler, de aztán szerencsére jött a Pokol a tanyán – és ez végre jó! Szereplők, történet, hangulat, stílus mind rendben volt: ez akár egy rendes novelláskötetben is elfért volna. (4,5/5)
A Sarló, kalapács, boszorkányság egy kedves, kissé bárdolatlan, de (ellentétben a korábbiakkal) szerethető marhaság, ami megpendített bennem egy-két nosztalgikus szálat a kilencvenes évekből. Nem mondom, hogy az alapötletből nem lehetett volna többet kihozni, de néhányszor azért elmosolyodtam rajta. (3,5/5)
A katlan (a ráadás-képregény) egy kellemesen korrekt ujjgyakorlat, nekem kifejezetten tetszett. (4/5)
Összességében a kötet nagyon hullámzó, és igazából csak a Pokol a tanyán (illetve bizonyos megszorításokkal a Buta kis kövér kutya és a Sarló, kalapács, boszorkányság ) az, amit ajánlani tudok. (Azon mondjuk mosolyogtam egy sort, hogy A végben (az átkötő képregényben) a futónő kutyáját Eibonnak hívják spoiler.) Oldalszámra a jobb történetek valamivel nagyobb részét adják a kötetnek, ez felfelé kerekíti a végső értékelést.
Három buta kis kövér kutya az ötből.

3 hozzászólás

Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék

Szűcs Gyula – Lakatos István – Wajzer Csaba – Tálosi András – Varga Bálint Bánk – Varga Péter – Németh Áron: Képtelen történetek, másvilági mesék

A kutya, aki egyedül védelmezi a világot a mélységlakó, csápos szörnyetegtől. Az okkult nyomozó, aki évezredes mítoszok nyomába ered London utcáin. A bürokrata, aki nem fél szembeszállni a túlvilági hatalmakkal. A fiatal rabló, aki nem is sejti, miféle entitás vár rá a sikátorok sötétjében. A kiégett zsaru, aki próbál emberséges maradni az állatok bűntől fuldokló városában. A rendőr, aki ördögűzésre vállalkozik az Osztrák-Magyar Monarchia babonás végein. És a barbár, akinek az Apokalipszis után a budai vár romjai közt kell meglelnie a hírhedt Necronomicont. Hét főhős – hét történet. Mindegyik egy-egy olyan magyar képregényszerző műve, akitől nem áll távol a kép nélküli mesélés sem. De a kötet nemcsak novellákat tartalmaz: egy izgalmas sci-fi képregény köti össze a krimi és a horror határmezsgyéjén lebegő írásokat. Reméljük, e különleges műfaji elegy a kedves olvasó tetszését is elnyeri!

Hirdetés