Razor P értékelése


Razor P>!
Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv

Nos, véget ért a trilógia. Azt nem mondom, hogy befejeződött, mert a cirka 1500 oldal ellenére se sikerült minden szálat tisztességesen lezárni és maradtak bennem még kérdések. spoiler. Vagy én voltam figyelmetlen, de azért az nem hinném. Szóval ilyen téren nem vagyok elégedett, bár lehet lesz még egy rész ezekkel kapcsolatban, ki tudja.
Ami a történetet illeti, hát az továbbra is maradt a két fő szál – több (felesleges/nem jól bemesélt) mellékszál. Vittoryáék szála ugrik egy nagyobbat előre, így végre Aurora eddig elég feleslegesnek tűnő szála is bekapcsolódhat, míg Mikaelék szálán csak egy kisebb ugrás található és igazából megy minden az eddigi mederben. A mellékszálakat én nem teljesen éreztem indokoltnak: az előző rész meggyógyított reneszánsz nőjének ottani utazása még csak-csak (bár így visszamenőleg megmutatni mi történt vele, kissé izé…), de a Véres Hercegnő Testvériségének jelenbeli (vagy mondhatnám akár korokon átívelőnek is, hisz az első világháború előtt játszódó novella is bekerült egy fejezetként a regénybe) ténykedései nekem nem igazán adtak pluszt, csak időhúzásnak tűntek. A korábbi részek Gilgames-szála is lezárásra került, de azzal sem voltan teljesen megelégedve. spoiler
A morgások ellenére azért elvoltam a kötettel, hozta az előző részeket akciódús cselekményét, de úgy érzem, egy erősebb kezű szerkesztővel egy még jobb (és némileg rövidebb) sztorit is kaphattunk volna.

>!
Metropolis Media, Budapest, 2018
532 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155859205 · Illusztrálta: Papp Norbert

Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv

Michael Walden: Eshtar – Harmadik könyv

A nagy sikerű trilógia befejező kötetében végre minden a helyére kerül.

A több évszázadot felölelő történetben megismerhetjük Vittorya sorsát a kezdetektől egészen a döbbenetes végkifejletig, ám Mikael és Arkady sem pihenhet tétlenül, hiszen világuk a végső pusztulás küszöbén áll. Aurora félelmetes űrpilótaként tér vissza, alig néhány másodperc leforgása alatt több mint egy évtizedet öregedve. Valamennyi idősíkon háború dúl, és nemcsak az emberek meg a sötét istenségekként pózoló Férgek között, de belső, hatalmi harcok is gyengítik az emberek oldalát.

Lehet, hogy hiába minden hősiesség és önfeláldozás? Lehet, hogy az események kimenetele így is, úgy is a rejtélyes időkovácsok kezében van?

Kalandok, szerelmek és összeesküvések az SF és a fantasy eme utánozhatatlanul egyedi ötvözetében, mely karddá kovácsolva egyetlen csapással vágja szét a történelem megmásíthatatlannak hitt szövedékét.

Hirdetés