Dominik_Blasir értékelése


Dominik_Blasir>!
Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Mondanám, hogy kellemes meglepetés volt a Thor: A mennydörgés istene, de titkon azért számítottam arra, hogy ilyen nagyszerűen fog sikerülni. Jason Aaron már többször bizonyította, hogy ha kellően nagy szabadságot kap, akkor nemcsak gördülékeny és szórakoztató képregényt tud írni, hanem egyenesen lenyűgözőt; ráadásul úgy érzem, hogy Thor személyében hamar megtalálta azokat a mélységeket, vívódásokat és frusztrációkat, amik igazán érdekessé teszik a karaktert.
Nem is csak arról van szó, hogy feszült, pörgős vagy izgalmas lenne a történet: persze ez mind igaz, a bő kétszáz oldal ellenére sincs benne üresjárat, de Aaronnél azt szeretem a legjobban, hogy eléri, tényleg hatalmas jelentőségűnek érezzem az eseményeket. Ha nem az univerzum sorsát, akkor a főbb karakterek személyiségét illetően üssenek elemi erővel; a szereplők lélegezzenek együtt a cselekménnyel, ne váljon tétnélküli püföléssé a szuperhős-harc.
Ráadásul Esad Ribic-et újfent tökéletes választásnak érzem; a mostani, digitálisan erősen megdolgozott rajzai jól illeszkednek ehhez a történethez (talán jobban is, mint az alkalmanként még mindig előkerülő festményei).
Bővebben: http://ekultura.hu/2019/09/11/jason-aaron-thor-a-mennyd…


Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Jason Aaron: Thor: A mennydörgés istene

Eltűnt istenek. Kozmikus nyomozás. Ősi fenyegetés.

Amikor Thor kutatásba fog, hogy kiderítse, mi történt egy távoli világ elnémult istenségeivel, ijesztő felfedezést tesz: egy rejtélyes erő szisztematikusan levadássza az univerzum halhatatlan urait. Thor a nyomába ered, de könnyen lehet, hogy olyasmire vállalkozik, ami még az ő erejét is meghaladja…

Jason Aaron Eisner-díjas sorozatát méltán tartják minden idők egyik legjobb Thor-történetének. Aaron lenyűgöző sagáját Esad Ribic (Loki) lélegzetelállító rajzai kísérik és teszik látvány terén is kihagyhatatlanná.

A kötet a Thor: God of Thunder sorozat 1-11. számában megjelent, önálló történetet tartalmazza.

Hirdetés