Roszka értékelése


>!
Roszka
Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Nagyon örülök, hogy nem szakítottam Vajákkal az első könyv után, ami nem igazán nyerte el a tetszésemet. Ez a könyv sokkal érdekesebb, sokkal egyedibb volt. Teli mindenféle mitikus és kitalált lénnyel, teli jobbnál jobb kalanddal. Gyorsan peregtek az események, érdekesen alakul Geralt története is. Jobban megismerhető a Vaják és a varázslók élete, összefüggőbb a világ is, amiben szerepelnek. Ez most nagyon ott van.


Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Andrzej Sapkowski: A végzet kardja

Az utolsó kívánság nagy sikerű folytatásában Geralt további novellákban küzd szörnyekkel, démonokkal és emberi gonoszsággal…

Geralt a vajákok közé tartozik: mágikus képességeinek köszönhetően, amelyeket hosszan tartó kiképzése és egy rejtélyes elixír csak még tovább csiszolt, zseniális és könyörtelen harcos hírében áll. Ugyanakkor nem hétköznapi gyilkos: célpontjai vérszomjas szörnyetegek és aljas fenevadak, amelyek mindenütt hatalmas pusztítást végeznek, és megtámadják az ártatlanokat. A birodalmat járva azonban fokozatosan ráébred, hogy bár prédái egy része kétségtelenül elvetemült szörnyeteg, mások azonban bűn, ármány vagy egyszerű ostobaság áldozatai.

Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.

Hirdetés