csilla123 P értékelése


>!
csilla123 P
Jay Kristoff: Godsgrave

Először is leszögezném, hogy tetszett a folytatás, Mia karakterét még mindig imádom, tetszett, hogy a bosszún való rágódás mellett végre észrevette azt is, hogy az élet nem csak vele volt igazságtalan, és hogy mégis mi folyik a világban körülötte. Tetszett a gladiátoros koncepció is, sokkal érdekesebb, mint az előző részben a bérgyilkos kiképző, és szerettem az új szereplőket spoiler. A könyv stílusát is nagyon szeretem még mindig, és sokkal barátibb a lábjegyzetek mennyisége is, aminek külön örültem.

Összességében egy nagyon jó történet lett. De nem mint folytatás. Bár élveztem, de végig bennem volt, hogy jó, jó, de ez lényegében az első rész újraírva. Mia újra a nulláról kezdi, kiképzések sora következik, amit időközben próbatételek szakítanak félbe, barátokat szerez, pedig nem akar, és persze nem hajtja más, csak a bosszú, emelett pedig újra találkozik egy darkinnal spoiler. Ha ez lett volna az első rész, valószínűleg úgyanúgy sikerült volna elkápráztatnia, de így sajnos nem. spoiler A darkin dologról semmi újat nem tudunk meg, persze az elején, meg a végén kapunk (akárcsak az első részben) újabb sejtelmes utalásokat, hogy itt ez fontos szerepet fog még játszani, de ennyi. A másik pedig a spoiler

Megkapja a négy csillagot, mert összességében tényleg tetszett, de azért remélem a harmadik rész már nem az első rész újragondolása lesz, és sikerül továbblépnünk a kiképzősdin. Mia most már elég edzett harcos, foglalkozzon a történet érdekesebb dolgokkal.

2 hozzászólás

Jay Kristoff: Godsgrave

Jay Kristoff: Godsgrave

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Young assassin Mia continues her journey for revenge in this new epic fantasy from acclaimed author Jay Kristoff.

Jay Kristoff's masterful ability to create immersive universes continues to impress in this new fantasy, which continues where we left off with assassin Mia in her high-stakes quest for revenge.

Mia has found her place among the Blades, but many in the hierarchy think she hasn’t earned it. She’s no closer to avenging her family; in fact, she’s told directly that Consul Scaeva is off limits. But Mia has her own suspicions about the Red Church’s motives.

When it’s announced that Scaeva will be making a rare public appearance at the conclusion of the gladiatorial games, Mia sells herself into bondage to enter the games. Beneath the arena floor, Mia finds new rivals and allies. But as she is forced to kill those she counted as friends on the arena sands, those she trusts begin to question her cause and she’ll be forced to fight for her life with only the assistance of a mysterious shadowy figure.

Set in the world of Nevernight, which Publishers Weekly called “absorbing in its complexity and bold in its bloodiness,” Godsgrave will continue to thrill and satisfy fantasy fans everywhere.

Hirdetés