kataa_ értékelése


kataa_>!
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Aki egy minden részletében jól felépített fantasy regényre vágyik, ne ezt a könyvet vegye a kezébe. Viszont ha egy gyönyörűen megírt LGBTQ+ szerelmi történetet szeretnél, akkor bátran ajánlom.
Nagyon sajnáltam, hogy maga a világ felépítése nem volt túl kidolgozott, és a nyomozós-összeesküvéses rész is számomra egy tipikus, sablon YA fantasy regényt hozott, a kiszámítható fordulatokkal együtt. Szívesen olvastam volna sokkal részletesebben a királyságokról, a történelmükről, a varázslat mivoltáról és az ellenségeskedés eredetéről stb. Ezek a részek sajnos nem tudták különösebben lekötni a figyelmemet, pedig potenciál volt az ötletben. Rossznak a legkevésbé sem mondanám, csak annyival több lehetett volna benne.
Amiért viszont mégis 4 csillagot adtam, az a két főszereplő és a közöttük felépített, szépen lassan kialakuló kapcsolat, ami önmagában nálam csillagos ötös volt, és abszolút ez vitte a hátán az egész könyvet. Mare és Denna is szerethető, emberi karakterek, és az ő dinamikájuk az, amiből még többet akarok, és ami miatt mindenképp el fogom olvasni a folytatást is. Akárhányszor egy légtérbe kerültek, szinte érezni lehetett a közöttük szikrázó levegőt, összhangot és mély kötődést. A személyiségük tökéletesen kiegészítette egymást, és sokszor velük együtt volt pillangós a hasam, annyira gyönyörűen adta át az írónő, hogy mit éreznek egymás közelében. A tiltott szerelem izgalma végighúzódik a könyvön, és mindenképp ki kell emelnem, mennyire imádtam, hogy az egyetlen dolog, amiért a két főhős kapcsolata tabu, az az, hogy az egyikőjük a másik testvérének lett ígérve egy előre elrendezett házasságban. Az, hogy éppen két lányról beszélünk, még csak meg sincs említve vagy kérdőjelezve a könyvben. Ilyen fantasy világokról szeretnék még olvasni, ahol a homofóbia, mint fogalom nem is létezik, és nincs szükség a szexualitás felcímkézésére sem. Mert hát #loveislove.


Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Amazon
Amazon UK
Amazon DE
Book Depository
Könyvtár
Audrey Coulthurst: Of Fire and Stars

Betrothed since childhood to the prince of Mynaria, Princess Dennaleia has always known what her future holds. Her marriage will seal the alliance between Mynaria and her homeland, protecting her people from other hostile lands. But Denna has a secret. She possesses an Affinity for fire—a dangerous gift for the future queen of a kingdom where magic is forbidden.

Now, Denna must learn the ways of her new home while trying to hide her growing magic. To make matters worse, she must learn to ride Mynaria’s formidable warhorses before her coronation—and her teacher is the person who intimidates her most, the prickly and unconventional Princess Amaranthine (called Mare), sister of her betrothed.

When a shocking assassination leaves the kingdom reeling, Mare and Denna reluctantly join forces to search for the culprit. As the two work together, each discovers there’s more to the other than she thought. Mare is surprised by Denna’s intelligence and bravery, while Denna is drawn to Mare’s independent streak. Soon their friendship is threatening to blossom into something more.

But with dangerous conflict brewing that makes the alliance more important than ever, acting on their feelings could be deadly. Forced to choose between their duty and their hearts, Mare and Denna must find a way to save their kingdoms—and each other.