Noro értékelése


Noro>!
Michael J. Sullivan: A Koronatorony

Négy éve próbálkoztam utoljára Sullivan könyveivel, de az első két regénye finoman szólva sem győzött meg. Úgy gondoltam azonban, hogy ennyi idő elteltével bevállalhatok még egyet, mert hátha. Most viszont már kétségtelen, hogy a Riyria nem az én világom. Igaz, a szerző levetkőzte néhány amatőr szokását (mondjuk hat kiadott könyv után ez a minimum), de még mindig nem látom, hogy a legapróbb mértékben is megerőltetné magát. Semmi eredetiség, sehol egy váratlan fordulat, az egész történet előre kiszámítható. Pedig két főhős első találkozása hálás témája lehetne egy előzmény-regénynek, de csak akkor, ha nincs ennyire mereven, centire kiszámolva, hogy minek is kell lennie a végeredménynek. A szereplők annyira kötött pályán mozognak, mindenféle jóslatok és ígéretek igájában vergődve, mintha egy csak egyféleképpen teljesíthető kalandjátékot játszanának végig. Az egyetlen, ami valamelyest menti a regényt, az annak bemutatása, hogy Hadrian és Royce hogyan látják egymást a sztori folyamán. De tekintve, hogy kb. a könyv közepéig gyakorlatilag nem is tudnak egymásról, és utána is nagyon nehezen indul be köztük az interakció, ez önmagában édeskevés. Szerintem sokat elárul róla, hogy a történetben az volt a legizgalmasabb, vajon egy csapat utcalánynak sikerül-e kuplerájt alapítani a szegénynegyedben. Százával vannak ennél jobb fantasyk, de én még egy-két rosszabbat is bevállalnék, csak legyen bennük valami ötlet!

2 hozzászólás

Michael J. Sullivan: A Koronatorony

Michael J. Sullivan: A Koronatorony

KÉT EMBER, AKIK KI NEM ÁLLHATJÁK EGYMÁST.
EGY LEHETETLEN KÜLDETÉS.
LEGENDA SZÜLETIK.

A kiégett harcos, Hadrian Blackwater, akinek már nincs semmi, amiért küzdhetne, társul Royce Melbornnal, a bérgyilkos tolvajjal, akinek már nincs semmije, amit elveszíthetne. Együtt kell ellopniuk egy kincset, amelyet úgy hírlik, lehetetlen meglovasítani… Ugyanis magába a Koronatoronyba zárták el.
A Koronatorony pedig a valaha épített legnagyobb erődítmény utolsó, közismerten bevehetetlen maradványa, amelyben a birodalom legmohóbban áhított értékeit őrzik. De a megrendelőnek, az öreg varázslónak nem aranyra vagy ékszerre fáj a foga, és ha sikerül rávennie hőseinket, hogy a munka befejezéséig ne végezzenek egymással, akár még legendás csapat is válhat belőlük. Ki tudja? Talán még a lehetetlenre is képesek lesznek.

A Riyria – A kezdetek a nagy sikerű fantasysorozat, a Riyria-krónikák előzménytörténetét meséli el. A Koronatorony önállóan is élvezhető, kerek történet.

Hirdetés