bokrichard értékelése


>!
bokrichard
Lars Kepler: A hipnotizőr

Eddig valahogy mindig kimaradt skandi olvasásaimból ez a sorozat, pedig nagyon régen várólistára raktam, mondhatni belső intuícióból. És nemrég fogtam magam, és megvettem az eddig megjelent összes kötetet, pedig ez nagyon nem szokásom sok befulladt vásárlás miatt. De néhány értékelés meggyőzött, hogy tényleg érdemes ezzel az egésszel foglalkozni.
És hogy megérte-e?
Természetesen. Na jó, nem a legjobb, amit ebben a műfajban olvastam, de kétségtelen a Kepler-féle házastársi tehetség, mely átsejlik a nyitókönyvön. Az első 100-150 oldalnál kicsit hiányérzetem volt. Sok felesleg, és kicsit darabos írásmód volt, ami a szemem elé tárult, de sikeresen levetkőzte a kötet későbbi részére ezt magáról. Furcsa módon könnyed, szórakoztató olvasmányos stílusban kapjuk a megszokott nyomasztó, családi drámákban sem szűkölködő történetet. A hipnotizőr azért kellett bele, hogy ne legyen a skandik között tucat, de nem lett így az. Most hogy a többi kötet meglett, most már csak az a kérdés, hogy egyből a következőre vessem-e magam. Majd meglátjuk…

2 hozzászólás

Lars Kepler: A hipnotizőr

Lars Kepler: A hipnotizőr

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A hipnózisban még kézzelfoghatóbb, hogy a múlt nem múlt el.”
Egy sportpályához tartozó öltözőben brutálisan meggyilkolt és megcsonkított férfi holttestére bukkannak. Feleségét és két gyermekét értesíteni akarják, de a családi otthonban is a mészárlás nyomai fogadják a rendőröket. Úgy tűnik, valaki az egész Ek család kiirtását tűzte ki célul. Nem végzett azonban maradéktalanul alapos munkát, a kamasz fiú, Josef, válságos állapotban ugyan, de életben maradt.
Amikor Joona Linna bűnügyi felügyelő értesül egy harmadik gyermek, egy nagylány létezéséről, mindent el akar követni, hogy hamarabb találja meg, mint a gyilkos. Az egyetlen élő szemtanú, Josef kihallgatása a fiú sokkos állapota és gyéren pislákoló tudata miatt akadályokba ütközik. Hacsak…
Joona Linna a nyomozásba bevonja dr. Erik Maria Barkot, a híres hipnotizőrt. Bark a jó ügy érdekében megszegi tíz éve tett szent fogadalmát, miszerint felhagy a hipnózissal. Josef módosult tudatállapotban felidézett emlékei azonban felkészületlenül érik az orvost és a felügyelőt egyaránt.
Félelmetes, gyorsan pergő eseménysor veszi kezdetét, és Eriknek ezúttal saját eltemetett emlékei mélyére kell ásnia, ha meg akarja óvni családját a széthullástól és a visszafordíthatatlan tragédiától. Az idő ellene dolgozik.

Hirdetés