Trixi értékelése


Trixi>!
Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Nem mindig vagyok feltétlen híve az effajta mókázásnak, de ennél a könyvnél visítva röhögtem :D :D :D . Minden egyes szelfi után van egy kis magyarázat a korról, az emberekről, az életükről. Sőt 1-2 dologról az is kiderül, hogy tán nem is tudtuk egészen jól ezeket (az ember mindig tanul :D). A poénokhoz kell egy kis előolvasás (tanulás, képesítés), hogy érthessük őket, pl: Feszty-körkép, nem biztos, hogy egy 10 éves azonnal tudná mi is ez. Pár poénnak volt némi mai áthallása :D :D . Azaz, régen katedrálisokat építettek és éhezett a nép, ma stadionok épülnek és éhezik a nép. Ki tudja, talán a ma stadionjai lesznek a jövő katedrálisai? :D :D :D . A következő rész a török időkről fog szólni, remélem az is legalább ennyire vicces lesz! :D

6 hozzászólás

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Lőrinc László: 25 szelfi az Árpád-korból

Honfoglalás, csata, királyi esküvő – vajon milyen szelfiket posztoltak volna ezekről az eseményekről Árpád-kori eleink, ha íj, bárd és lúdtoll helyett okostelefont tartanak a kezükben? Merthogy lelkesen posztoltak és kommenteltek volna, az tuti.

Árpád vezér, István király, Gizella királyné, Szent Margit vagy épp Gellért püspök ezeken a rendhagyó történelemórákon hús-vér emberként jelennek meg: örülnek, sírnak, és persze húzzák egymást.

És hogy mi történhetett valójában – mi az, amit a történészek biztosan tudnak –, a fejezetek végén található összefoglalókból derül ki.

Hirdetés