klara_matravolgyi értékelése


>!
klara_matravolgyi
Robert Galbraith: Gonosz pálya

Ez a rész betegebb volt jóval mint az első kettő, de nem is ezért tetszett ez a rész a legjobban, hanem a személyesebb hangvétele miatt. Végre jobban megismerhetjük Robin múltját, látjuk kibontakozni Cormoran-nal a kapcsolatát, és egy egészen felháborító és aktuális témába is belenyúl az írónő: spoiler. A stílus és az elbeszélés módja mit sem változott, ahogyan Matthew sem, akit szemernyivel sem sikerült jobban megkedvelnem.
A vége összetörte a szívemet :(


Robert Galbraith: Gonosz pálya

Robert Galbraith: Gonosz pálya

Titokzatos csomag érkezik Robin Ellacott nevére, és rémülten fedezi fel, hogy egy nő levágott lába van benne.
Főnöke, Cormoran Strike magándetektív már nem lepődik meg ennyire, bár ő is megdöbben. Négy férfi is van a múltjában, akikről úgy gondolja, lehettek a feladók – és Strike nagyon jól tudja, hogy mindegyikük komoly, elmondhatatlan kegyetlenségre képes.
Míg a rendőrség arra a gyanúsítottra koncentrál, akiről Strike egyre biztosabban érzi, hogy nem ő a tettes, Cormoran és Robin a kezükbe veszik az ügyet, és elmerülnek a másik három gyanúsított sötét világában. Ám közben újabb, rettenetes bűntettek következnek, és egyre fogy az idő, hogy leleplezzék a gyilkost…

A Gonosz pálya pokolian okos bűnügyi regény, teli váratlan fordulatokkal, de egyben egy férfiről és egy nőről is szól, akik személyes és szakmai életükben is válaszúthoz érkeznek. Letehetetlen olvasmány.

Hirdetés