Milli88 P értékelése


>!
Milli88 P
Andy Weir: A marsi

Itt általában a kedvenc idézetem szokott szerepelni, de most nem tudok választani, kb. a könyv felét ide tudnám írni. xD

@alettakata barátnőm oda meg vissza volt a könyvtől és a filmtől is. A figyelmemet is szintén ő hívta fel rá, hogy akciós az Alexandránál, hát gondoltam itt a soha vissza nem térő alkalom, lássuk, hogy miért rajong annyira Aletta és olyan sokan mások. Kicsit tartottam tőle, mert több értékelésben olvastam, hogy sok a tudományos magyarázat a könyvben.
A filmet láttam először. Annyira megtetszett, hogy napokig a hatása alatt voltam. Akkor még javában olvastam az előző könyvemet, de alig tudtam rá figyelni, mert mindig A marsi felé kacsintgattam. Erőt vettem magamon, befejeztem az előző olvasmányom és kis híján szó szerint rávetettem magam a könyvre. Ha megtehettem volna, akkor egy ültő helyemben kiolvastam volna de ugye a dolgos hétköznapok közbeszóltak.
Imádta, hogy Mark ennyire élet igenlő és kitartó. Vicces, de néha azért nála is elszakad a cérna és kivan a f*sza az egész Marssal és mindennel. De ettől vált számomra emberivé, megközelíthetővé a karaktere.
Mit mondhatnék róla? Örök helye lesz a kedvenceim között és a könyvespolcomon is. :D


Andy Weir: A marsi

Andy Weir: A marsi

AZ UTÓBBI ÉVEK LEGNAGYOBB SCI-FI SZENZÁCIÓJA, AMELYBŐL RIDLEY SCOTT FORGAT FILMET HAMAROSAN. A GRAVITÁCIÓ CÍMŰ FILMHEZ HASONLÓAN EZ A KÖNYV IS MEGHÓDÍTOTTA A SZÉLESEBB KÖZÖNSÉGET.

Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg.

Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne.

Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”.

De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez?

„Egyszerűen letehetetlen ez a könyv! A marsi a jól megírt, eredeti sztori, az érdekes, valószerű karakterek, és az elképesztő technikai hitelesség ritka kombinációja… olyan, mintha a MacGyver-t keresztezték volna A rejtelmes szigettel."
Chris Hadfield asztronauta, a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka

„A marsi rendesen odacsapott! Weir iszonyúan szórakoztató és nagyigényű túlélő thrillert írt, egy „MacGyver a Marson”-sztorit, ami épp olyan valóságos és szívfacsaró, mint az Apollo 13 igaz története."
Ernest Cline, a Ready Player One szerzője

Lebilincselő… olyan, mint Defoe Robinson Crusoe-ja egy intelligensebb szerző tollából.
Larry Niven, többszörös Hugo- és Nebula-díjas író

„Ősidők óta nem olvastam ennél jobb köny vet! Mielőtt feltöröd a pecsétet, ürítsd ki a menetrended. Ettől a történettől jobban beléd fojtja a lélegzetet, mint levegőszivárgás egy űrhajón. Szórakoztató, okos és pörgős – A marsi megad mindent, amit csak egy regénytől vársz!”
Hugh Howey, New York Times bestseller szerző

„Erős, ütős és tökös. Robinson Crusoe a Marson, huszonegyedik századi stílusban. Mielőtt ezt a könyvet elkezded, gondoskodj magadnak szabadidőről – kelleni fog, mert eszedben sem lesz letenni.”
Steve Berry, New York Times bestseller szerző

Hirdetés