Izolda értékelése


Izolda>!
Paul Auster: The New York Trilogy

Huh. Hát, az hogy vegyesek az érzelmeim a könyvvel kapcsolatban, az egy igen finom kifejezés. Az első két részen két délutánt is átaludtam, és bár voltak részek, amik nagyon lekötöttek (az elsőből Stillman blablája, a másodikből a nyomozó átalakulása), az az érzés volt bennem, hogy nem értem, és ez azért idegesítő. A harmadik részben több olyan hosszabb rész is volt, ami nagyon megérintett (Sophie és az író), aztán részek, amitől felfordult a gyomrom, de valahogy ez sokkal kényszerítőbben olvastatta magát. Éjfél után volt még 80 oldal, és mindig csak a következő alfejezetig akartam továbbolvasni, aztán 3-kor még volt 30 oldal…
És nem mondom, hogy megnyugtató a vége, hogy minden összeáll, talán ha mégegyszer elolvasnám, akkor kicsit világosabb lenne, de olyan ez a könyv, mint egy puzzle, aminek nem láttam az eredeti képét, és bár a képes fele alapján úgy érzi az ember, hogy összetartoznak, a darabok mégsem illenek egymáshoz. Azt hiszem, ez egy olyan könyv, amin még napokkal később is gondolkozni fogok.

6 hozzászólás

Paul Auster: The New York Trilogy

Paul Auster: The New York Trilogy

In three brilliant variations on the classic detective story, Paul Auster makes the well-traversed terrain of New York City his own, as it becomes a strange, compelling landscape in which identities merge or fade and questions serve only to further obscure the truth. What emerges in an investigation into the art of storytelling, notions of identity and the very essence of language.