Kiskakukk értékelése


Kiskakukk>!
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket

Remek volt. Sokkal pörgősebb, mint az első rész. spoiler

Bonyolódnak a dolgok és egy horrorisztikus vonal is beúszott a képbe. „Fincsi.”

Fekete humor ismét van van bőven, igen gyakran vinnyogva felnevettem olvasás közben.
Bírom Ferro stílusát (azok az övön aluli paraszt beszólások, ó, jaj XD ), West spoiler őrnagy/ezredes meg továbbra is az egyik kedvencem, abszolút azonosulni tudtam a kínlódásával (Az a sok balf.sz, aki körülveszi, istenem! :D), kíváncsi vagyok, mikor durran el végérvényesen az agya. Azért az komoly volt, amikor spoiler! Haha!
Glokta gondolatai rengeteg vidám pillanatot szereztek. spoiler. Vitarival nagyon szép „párt” alkotnak. spoiler
Kicsit abszurd, de nagyon mókás ez az inkvizítoros gárda.
Sajnos már a könyv elején rájöttem egy későbbi, fontos csavarra spoiler, viszont a végén kitört belőlem a röhögés a barlangos jelenetnél. Erre nem számítottam. spoiler

Az északföldi kis csipet-csapat pedig a könyvek krémje, olyan szintű párbeszédeket folytattak néha, hogy a könnyem kicsordult. Fekete Métely, mikor West ezredest felkészítette a csatára, hát sírtam, komolyan. XD Kutyaember meg a csoport bohóca, vagy nem is tudom, csak kár, hogy neki erről nem szólt senki. XD

Sürgősen bele kell kezdenem a harmadik kötetbe.


Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket

Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Hogyan védjünk meg egy az ellenségtől körülvett, árulóktól hemzsegő várost, ha szövetségeseinkben sem bízhatunk, elődünk pedig nyom nélkül eltűnt? Ennyi éppen elég is hozzá, hogy egy kínvallatónak menekülni támadjon kedve – pedig bot nélkül még járni sem tud –, csakhogy Glokta inkvizítornak válaszokra van szüksége, mielőtt a gurkhuliak a kapukon dörömbölnek.
Az északföldiek átlépték Angland határait, és tűz meg pusztulás terjed a nyomukban a fagyott vidéken. Ladisla koronaherceg dolga az lenne, hogy elkergesse őket, és dicsőséget szerezzen magának. Csak egy probléma akad: a világ legrosszabbul felfegyverzett, legképzetlenebb és legtehetségtelenebbül irányított seregét kell vezetnie.
Bayaz, az Első Mágus, merész kalandorok csapatát vezeti a múlt romjain keresztül. A délvidék leggyűlöltebb nője, Északföld legrettegettebb férfija és az Unió legönzőbb fiúja különös útitársak bár, de ha nem gyűlölik egymást annyira, félelmetes csapat válhat belőlük.
Ősi titkokra derül fény. Véres csatákat nyernek meg és vesztenek el. Halálos ellenfeleknek bocsátanak meg – de csak miután felkötötték őket.

„Sötét, mélyen ironikus, és a nagyszerű karakterek bizonyosan megragadják az olvasó cinikus énjét. A Miután felkötötték őket éppen olyan fergeteges regény, mint az elődje.”
– John Berlyne, SFRevue

Hirdetés